Iz RK Bosna se oglasili nakon ružnih scena: "Ostat će zapisano koliko je jedna ekipa oštećena"

Gosti odnijeli bodove, navijači bacili ljagu na derbi

Iz RK Bosna se oglasili nakon ružnih scena: "Ostat će zapisano koliko je jedna ekipa oštećena"

S. Mlaćo
Ružne scene vidjeli smo jučer u rukometnoj Premijer ligi naše zemlje.

Snage su odmjerili u Visokom Bosna i Gračanica, a gosti su u uzbudljivoj završnici slavili 31:30.

Trener gostiju, Damir Doborac, pozvao je time-out, te je rekao svojim igračima šta očekuje od njih u zadnjem napadu. Oni su baš to i odigrali, te su postigli gol u posljednjoj sekundi za pobjedu od 31:30.

Krenulo je veliko slavlje gostujućih rukometaša, a onda su krenule scene kakve ne želimo gledati nigdje, a posebno ne na terenima koji su namjenjeni za sport.

Prvo je nekoliko domaćih rukometaša krenulo u obračun sa gostima, jer im je čini se zasmetalo burno slavlje Gračanlija, a onda se u sve umiješala publika.

Preskočili su navijači Bosne ogradu, te su i oni krenuli u obračun sa rukometašima Gračanice, a najgore su prošli Adnan Tufekčić i golman Dejan Bižić.

Oglasi

Oglasili su se iz RK Bosna Visoko, te jasno kazali da su sudije Miljković – Ristanić oštetile njihov tim.

“Da nam je ko rekao prije susreta 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv RK Gračanica da ćemo nakon meča osjećati u isto vrijeme žal, tugu, nervozu, nesreću, ali i ponos teško bismo povjerovali. No, sve ono što se dešavalo na terenu dvorane Mladost ostat će vjerovatno zapisano u anale, kako je jedna ekipa oštećena na domaćem terenu. Od koga god da je izrežirano, previše je, bezobrazno, omalovažavajuće i uvredljivo za zdrav mozak.

 Prosto je nevjerovatno da sudijski par, koji je već iskusan u elitnom rangu bh. rukometa, oštetio jednu ekipu sa najmanje 20 "ukradenih lopti". Nije cilj da umanjimo pobjedu gostiju, čestitke od srca, ali ako 15 puta igrači protivničke ekipe naprave korake, a sudije to ne sviraju NIJEDNOM, onda je u najmanju ruku čudno, pogotovo, ako u posljednjem napadu Bosne "izmisle" korake našem igraču. Prosto nevjerovatno djeluje da protivnička ekipa cijeli susret ima u prosjeku po 10 sekundi duže napade u igri bez ikakvog kontakta, a naša ekipa 10 sekundi u prosjeku kraće napade uz faulove protivnika.

Nažalost, sve što su suci priredili večeras izazvalo je nervozu. To nije opravdanje za ono što se desilo na kraju i toga smo svjesni. Ali kada bismo mi imali suđenje u gostima, kao naš rival večeras onda bismo kući donijeli mnogo više bodova. I na kraju, rezultat je glasio 31:30 za Gračanicu, koja je stigla do druge pobjede u ovoj sezoni“, stoji u objavi RK Bosna Visoko.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sada se očekuje i reakcija RS BiH,  koji će sigurno žestoko kazniti RK Bosna i suspendovati dvoranu.

Svakako da će morati se pogledati i suđenje te eventualno kazniti sudijski par Obrenko Miljković – Duško Ristanić ukoliko  je bilo propusta.

Top Komentari

Gari Garinča
Gračanlije uvijek "potkivaju" sudije a Srbin voli novac. Ne znam sto im to treba.
2 0
Ako su sudije krive igracima iz Visokog, zasto onda niste tukli sudije, jer sudije su sve to zakuhali.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi