Užas u Visokom: Navijači uletili na teren i tukli igrače RK Gračanica

Policija i zaštitari su zakazali

Užas u Visokom: Navijači uletili na teren i tukli igrače RK Gračanica

E. Oštraković

Večeras su odigrane utakmice 3. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jedan od derbija odigran je u Visokom između domaće Bosne i gostiju iz Gračanice, a bodove su u triler završnici osvojili gosti.

U sjajno utakmici, prepunoj tenzija i isključenja, gosti su se bolje snašli u završnici, te se kući vraćaju sa važnim bodova sa ovog jako teškog gostovanja.

Gračanlije su do pobjede došle bukvalno u posljednjim sekundama utakmice. Naime, u posljednjih šest sekundi ušlo se pri rezultatu 30:30 i to nakon što su domaći iskoristili napad za izjednačenje.

Trener gostiju, Damir Doborac, pozvao je time-out, te je rekao svojim igračima šta očekuje od njih u zadnjem napadu. Oni su baš to i odigrali, te su postigli gol u posljednjoj sekundi za pobjedu od 31:30.

Krenulo je veliko slavlje gostujućih rukometaša, a onda su krenule scene kakve ne želimo gledati nigdje, a posebno ne na terenima koji su namjenjeni za sport.

Prvo je nekoliko domaćih rukometaša krenulo u obračun sa gostima, jer im je čini se zasmetalo burno slavlje Gračanlija, a onda se u sve umiješala publika.

Preskočili su navijači Bosne ogradu, te su i oni krenuli u obračun sa rukometašima Gračanice, a najgore su prošli Adnan Tufekčić i golman Dejan Bižić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Njih dvojica su primili udarce od jednog navijača Bosne iz Visokog, što je vidljivo i na snimku, te tim iz Visokog sigurno čeka ogromna kazna zbog ovog.

Propust u organizaciji je evidentan, a pitanje je šta je u ovom trenutku radila policija, te obezbjeđenje koje je trebalo zabraniti ulazak navijača na teren.

Top Komentari

nejeditrice
Izbacit iz lige stoku Visočku. Kopajte ta brda gore i niste ni za šta drugo.
7 3
SarajFK
Sudukom ga semiire! HAHAHAHA
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi