RK Čelik izbačen iz Premijer lige BiH
Škrbić kod Kasumovića u posjeti nakon osvajanja titule prvaka u prošloj sezoni, predsjednik Čelika očekivao je podršku Gradonačelnika u nastupu u Premijer ligi, ali na kraju zenički klub je izbačen iz društva najboljih klubova u BiH

Naredne tri godine ne mogu se vratiti u najviši rang

RK Čelik izbačen iz Premijer lige BiH

Dino Kurbegović

Utakmica između rukometnih kluba Čelik i Konjuh, koja je trebala biti odigrana proteklog vikenda, nije odigrana i odlukom Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine je registrovana 0:10 u korist Konjuha.

Danas je izašao i Službeni bilten RS BiH u kojem je navedeno da se zenički klub izbacuje iz Premijer lige:

“Temeljem odredbi čl.33 i čl.104 Propozicija takmičenja RK ČELIK se kažnjava
novčanom kaznom u iznosu 1000 KM. Temeljem odredbi čl.90 Propozicija takmičenja RK ČELIK se isključuje iz daljnjeg takmičenja BH Telecom Premijer lige, ostvareni rezultati RK ČELIK iz dosadašnjeg dijela prvenstva se brišu, a RK ČELIK se ne može vratiti u najviši rang takmičenja RS BiH u vremenskom periodu od najmanje tri godine, i to uz uvjet izmirenja svih obaveza prema Rukometnom savezu BiH”, objavio je Rukometni savez BiH u današnjem biltenu.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i u skladu sa članom 17 Propozicija takmičenja
objavom Bitena/Glasnika 8 se smatra da je Odluka uručena svim zainteresiranim
stranama.

Rukometni klub Čelik ima pravo podnijeti žalbu drugostupanjskom organu, Takmičarskoj komisiji RS BiH, u roku od osam dana, računajući od datuma objave ovog Biltena/Glasnika.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Podsjećamo, rukometni klubovi Čelik i Konjuh su trebali u subotu navečer odigrati utakmicu osmog kola Premijer lige u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici sa početkom u 20 sati, ali su igrači zeničkog kluba odbili igrati jer im nisu isplaćena dugovanja.

Ovo je samo dio problema koji ima zenički, pogotovo dvoranski sport. Od 1. decembra svi ili većina sportskih klubova napustiće Arenu Zenica, nakon što Gradska uprava nije ispoštovala dogovore i obaveze, te nije uplatila tranšu za rad JP za upravljanje sportskim terenima, koji su zbog toga bili prinuđeni da počnu naplaćivati treninge i utakmice samim klubovima.

Top Komentari

Gari Garinča
Kojeg đavla su i krenuli igrat ligu bez novca. Bolje bi bilo da su odustali i da je RK Iskra iz Bugojna i ovu sezonu odigrala u PL.
2 0
user1622267171
Radili su sve da oni, a ne Celik Junior udju u Premier ligu, a sta sad, napokostili i sebi i gradu i Celiku jr i Iskri i Bosni visockoj i kome jos ne. Tri godine je malo. Malo je i sve i što savez radi. Oni su glavni i odgovorni krivac, al sve u našoj drzave je od danas do sutra. Toliko je primjera u komsiliku kako se moze dobro raditi, od Slovenije preko Hrvatske do Makedonije i Crne Gore, al ne to bi se koliko sa malverzackom politikom....
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi