Aleksandar Radosavljević novi trener MRK Goražde

Zamijenit će Nermina Djanu

Aleksandar Radosavljević novi trener MRK Goražde

Haris Zilić

Rukometna sezona u Bosni i Hercegovini je završena što se tiče Premijer lige, a pojedini klubovi već su krenuli sa planovima za narednu sezonu.

RK Goražde je u minuloj sezoni izborio opstanak u društvu najboljih, a već ekipa sprema planove za nove izazove.

Ekipu sa Drine u novoj sezoni predvodit će iskusni stručnjak Aleksandar Radosavljević.

Za Radosavljevića bh. rukomet neće biti nepoznanica jer je već vodio Željezničar i ekipu Sloge iz Gornjeg Vakufa, bio je i u štabu našeg nacionalnog tima.

U Goraždu su zvanično predstavili Radosavljevića i očekuju pomake u narednoj sezoni.

Aleksandar Radosavljević trenersku karijeru započeo je sa 25 godina u Metalcu iz rodnog Valjeva, a u bogatoj karijeri vodio je i Napredak, Kolubaru, Zaječar, Milenijum, ŽRK Radnički, RK Radnički, Vranje, ORMI-Patra (Grčka) sa kojom je osvojio Kup Grčke.

Oglasi

Pored pomenutih klubova, vodio je i Željezničar Sarajevo i posljednji angažman u Bosni i Hercegovini imao je u Gornjem Vakufu kao trener Sloge.

Danas je u prostorijama našeg kluba zvanično predstavljen novi trener naše seniorske ekipe Aleksandar Radosavljević,...

Posted by Rukometni klub Goražde on Wednesday, May 22, 2024

Vodio je mušku kadetsku reprezentaciju Srbije na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, a kao trener bio je i član stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Radosavljević će na klupi Goraždana zamijeniti Nermina Djanu.

Vidjet ćemo tokom ljeta i u kakvom će igračkom kadru Goraždani dočekati novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi