U Gračanici nema predaha, predstavili još jednog novajliju
FOTO: RK Gračanica/facebook

Potpisao Jamaković

U Gračanici nema predaha, predstavili još jednog novajliju

Haris Zilić

U RK Gračanica predstavljen je još jedan novi igrač nakon što je klub ove sedmice pojačao bh. reprezentaticac Vladan Lončar, a zatim i Emrah Alispahić.

Dres kluba iz Gračanice u novoj sezoni nosit će Adnan Jamaković.

Riječ je o 21-godišnjem rukometašu koji je dijete RK Bosna Visokom, a u karijeri je nosio dres MRK Sloga Gornji Vaku-Uskoplje i RK Gradačac.

U Gračanici nisu krili zadovoljstvo angažovanjem ovog rukometaša i vjeruju da može biti do velike pomoći ekipi.

Ranije smo naveli da će RK Gračanica u novu sezonu Prmeijer lige Bosne i Hercegovine ući sa dosta igračkih promjena, ali i sa novim trenerom, riječ je o mladom Amaru Čavliću.

"Novi član našeg kluba je Adnan Jamaković. Rođen je 04.08.2002. godine u Sarajevu, a igra na poziciji lijevog krila.

Oglasi

Jamaković je dijete visočke Bosne koji je još u ranim igračkim godinama pokazivao veliki talenat. Gračanlije ga pamte po utakmici odigranoj u našem gradu, januara 2016. godine, između kantonalnih reprezentacija kada je kao kapiten Zeničko-dobojskog kantona proglašen za najboljeg igrača meča igranog protiv reprezentacije Tuzlanskog kantona. Tada je Jamaković igrao srednjeg beka i zaista je u svom uzrastu bio dominantan.

Prelaskom u seniorsku ekipu, mjesto organizatora igre bilo je rezervisano sa legendarnog Adnana Harmandića, a tu su bili i drugi stariji i iskusniji igrači Mahir Burić, Adnan Balta, Kerim Čabaravdić, Sead Sirčo, pa je mlađahni Jamaković prekomandovan na krilo kao konkurencija Emiru Omanoviću.

Izuzetna motorika, spremnost, spretnost, brzina i tehnika, vrlo brzo su došle do izražaja. Jamaković je dakle ponovo skrenuo pažnju rukometne javnosti na sebe, te je kao takav postao i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine. Bio je odličan na pripremnom turniru odigranom u Makedoniji, te na okupljanju u Gradačcu, ali nije bio član reprezentacije na Evropskom prvenstvu B-divizije igranom u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, avgusta 2021. godine.

U sezoni 2021/22 Jamaković željan igre i veće minutaže iz Bosne prelazi u Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, a godinu dana kasnije dolazi u Gradačac gdje se zbog finansijskih problema u kojem se našao njegov novi klub zadržao samo jednu polusezonu.

Posljednje tri polusezone Jamaković je proveo u matičnoj Bosni iz Visokog. Sticajem okolnosti ovaj sjajni igrač, imao je peh da igra za klubove koji su se tih sezona neuspješno borile za ostanak i sigurno da i on sam želi da promjeni tu praksu.

U proteklom prvenstvu u 21 utakmici Jamaković je postigao 186 golova (8,857/utakmici), čime je obilježio prošlu sezonu u Prvoj federalnoj ligi grupa-jug.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sigurni smo da smo njegovim angažmanom dobili pravo pojačanje na poziciji lijevog krila i da će Jamaković potvrditi svoj nesumnjivi potencijal koji posjeduje, ali koji se još uvijek nije do kraja realizirao", stoji u saopštenj RK Gračanica nakon potpisa sa Jakamovićem.

🟢 Gračanica, 27.06.2024. godine 🔵 Novi član našeg kluba je Adnan Jamaković. Rođen je 04.08.2002. godine u Sarajevu, a...

Posted by RK Gračanica on Wednesday, June 26, 2024

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi