Sve veći spisak igrača koji napuštaju RK Gračanica

Velike promjene u redovima premijerligaša

Sve veći spisak igrača koji napuštaju RK Gračanica

Haris Zilić

U RK Gračanica ovo ljeto će doći do velikih promjena i pitanje je u kakvom će rosteru ekipa dočekati novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Klub skoro svaki dan na zvaničnoj stranici objavi po jedan odlazak, a klub su napustila i tri reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Pisali smo jučer da Omer Mehmedović karijeru nastavlja u Austriji, a klub napuštaju Adi Mehmedćehajić i Dino Hamidović.

Mehmedćehajić karijeru nastavlja u slovenskom Slovanu, a Hamidović ide u italijanski Sassari.

Klub su ranije napustili Demirović, Šahdanović, Dautović, a vidjet ćemo ko će biti novo ime u redovima Gračanice.

Redove Gračanice napustio je i Luka Karanović, a klub je to potvrdio danas.

Oglasi

"Nakon tri polusezone našu ekipu napušta, srbijanski internacionalac Luka Karanović, momak rođen u Bačkoj Palanki gdje je započeo svoju karijeru u RK“Lavovi“.

Nakon mađarskih ekipa Csurgoi i Cegledi, te dobojske Sloge i visočke Bosne, Luka se obreo u Izraelu u ekipi Hapoel Qiryat Ono odakle je došao u Gradačac, a potom u Gračanicu.

Za vrijeme koje je proveo u Gračanici, Karanović je korektno i profesionalno odradio svoj posao, ali smo sigurni, sobzirom na njegove nevjerovatne fizičke predispozicije da u njemu ima još dosta igračkog potencijala.

Luka je boraveći u Gračanici stekao veliki broj prijatelja i pobrao dosta simpatija. Nova destinacija Luke Karanovića je ekipa Albatro Siracusa iz Italije, koja je u prošlom prvenstvu završila na 8.mjestu.

Luka, hvala Ti na svemu i sretno na svim poljima!", stoji u saopštenju RK Gračanica.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

S punim pravom možemo konstatovati da će RK Gračanica biti klub sa najviše promjena u igračkom kadru pred novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi