Trijumfi Gračanice i Goražda
FOTO: RK Gračanica/facebook

Premijer liga BiH za rukometaše

Trijumfi Gračanice i Goražda

H. Zilić

Premijer liga Bosne i Hercegovine za rukometaše ima razbacano deveto kolo zbog nastupa bh. klubova u Evropi. Tako smo večeras na programu imali samo dva meča, jedan u Doboju i jedan u Goraždu.

U Doboju Sloga je ugostila ekipu Gračanice i u vrlo uzbudljivoj utakmici Gračanica je upisala gostujuću pobjedu rezultatom 24:27.

Goražde je dočekalo na svom parketu ekipu Čapljine i slavilo rezultatom 26:21 u također vrlo dobroj rukometnoj predstavi.

U petak su vikend derbi duelom u Živinicama otvorili Konjuh i Borac, gosti iz Banja Luke bili su bolji rezultatom 32:24.

Kolo je počelo u srijedu kada je Vogošća na domaćem terenu bila bolja o dHercegovine 29:24.

Duel Izviđač - Krivaja na rasporedu je 19. decembra. Meč Slobode i Leotara igra se 29. novembra, zbog nastupa naših klubova i Evropi ovaj vikend, zato je i Sloboda svoj meč odigrala ranije.

Oglasi

Premijer liga Bosne i Hercegovine za rukometaše, 9. kolo:

Goražde - Čapljina 26:21

Sloga Doboj - Gračanica 24:27

Konjuh - Borac Banja Luka 24:32

Vogošća - Hercegovina 29:24

Sloboda - Leotar (29.11.2023.)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Izviđač - Krivaja (19.12.2023.)

Podsjetimo da je ekipa čelika istupila iz lige zbog finansijske situacije, tako da ćemo do kraja sezone svako kolo imati po jednu slobodnu ekipu, a ovaj put je to bio RK Maglaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi