Sloboda nastavila sjajan niz i protiv Leotara
FOTO: E. Dindić

Tuzlaci igraju odličan rukomet

Sloboda nastavila sjajan niz i protiv Leotara

H. Zilić

Rukometaši Slobode u sjajnoj su seriji, a nakon vrhunske aprtije i trijumfa u prvoj utakmici trećeg kola EHF Evropa Kupa protiv turskog Sport Tota (34:25) i večeras su nasatvili istim tempom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U zaostaloj utakmici devetog kola ujedno i derbiju dva bh. predstavnika u Evropi, Sloboda je savladala trebinjski Leotar rezultatom 34:28.

Od početka utakmice Sloboda je diktirala tempo igre, a na poluvremenu su imali prednost 17:13.

U nastavku meča slična igra na terenu, Sloboda je rutinski održavala prednost, gosti nisu pronašli načine da se vrate u susret i na kraju konačnih 34:28.

Mario Pavlak je predvodio Slobodu do trijumfa sa sedam postignutih pogodaka, po pet su postigli Suhonjić, Gabrieri i Mišetić.

Oglasi

Kod gostiju iz Trebinja po osam golova postigli su Parežanin i Dimitrijević

Ovo je za Slobodu bila šesta utakmica u nizu bez poraza u svim takmičenjima nakon vrlo lošeg starta sezone.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH, 9. kolo:

RK Sloboda - RK Leotar 34:28 (17:13)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi