RK Gračanica uz dosta muke do pobjede protiv dobojske Sloge

Rukometna Premijer liga

RK Gračanica uz dosta muke do pobjede protiv dobojske Sloge

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

Rukometaši Gračanice savladali su u 13. kolu Premijer lige BiH ekipu Sloge iz Doboja rezultatom 26:23.

U veoma uzbudljivom meču domaći tim je imao više strpljenja u finišu meča i došao je do 11. pobjede u sezoni.

Domaći rukometaši su bolje otvorili meč. Imali su četiri gola prednosti na otvaranju utakmice (8:4), ali su zatim ušli u crne minute koje su gosti iz doboja znali da iskoriste.

Serijom od 5:0 gosti su prešli u vodstvo. Ipak, nisu ga uspjeli zadržati na poluvremenu na koje se otišlo neriješenim rezultatom 11:11.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloga je u nastavku meča konstantno imala prednost. Gračanica je konstantno jurila zaostatak, ali je domaći tim zaigrao najbolje kada je najviše trebalo.

U samom finišu tim Damira Doborca igra zaista odlično. Potpuno su zatvorili prilaze golu u posljednjih desetak minuta, te su iskoristili sve šanse u napadu i na kraju su slomili otpor neugodnog rivala iz Doboja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi