RK Gračanica saznao rivala u EHF Evropa kupu

Igraju protiv prvaka Češke

RK Gračanica saznao rivala u EHF Evropa kupu

E. Oštraković

Rukometaši Gračanice i ove sezone igraju sjajno pod vodstvom Damira Doborca, te se očekuje da će se boriti za titulu u domaćem prvenstvu.

Osim dobrih partija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Gračanlije su ostale jedini predstavnik naše zemlje u evropskim takmičenjima.

Sigurno je da nisu rezultatski opterećeni, te da je sama činjenica da su ostali jedini tim iz naše zemlje koji igra u Evropi, veliki rezultat za ovaj klub.

Nakon što su prošli dvije prepreke u EHF Evropa kupu saznali su i svog trećeg protivnika u ovom takmičenju.

Radi se o ekipu Karvine, koja je prvak Češke, te je sigurno da će Gračanlije imati jako težak zadatak u narednom dvomeču.

Karvina je višestruki prvak Češke, a trenutno zauzimaju treće mjesto u domaćem prvestvu, sa tri boda zaostatka za vodećim Lovosicem.

U ovom duelu šesnaestine finala EHF Evropa kupa tim iz češke je favorit, ali ne treba otpisati ni našeg predstavnika jer igraju jako dobro ove sezone.

Prvi susret ove dvije ekipe na rasporedu je 3. ili 4. decembra u Češkoj, a revanš će biti odigran sedam dana kasnije u Gračanici.

Jasno je da će ovo biti pravi praznik rukometa za sve navijače Gračanice, posebno ako budu imali aktivan rezultat u revanšu.

Ko zna, sportski se nadati da Gračanlije mogu izboriti i prolaz u narednu rundu takmičenja i tako još više obradovati svoje navijače.

Top Komentari

Lorrialla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti