Žestoke kazne nakon incidenta na meču Iskre i Vogošće: RS BiH napunio kasu, ali tu nije kraj...

Nestao snimak sa youtubea, navijači došli u fizički kontakt sa igračima

Žestoke kazne nakon incidenta na meču Iskre i Vogošće: RS BiH napunio kasu, ali tu nije kraj...

Samir Mlaćo
Pravi haos vidjeli smo u subotu u okviru rukometne Premijer lige naše zemlje u Bugojnu.

RK Iskra Bugojno ugostio je RK Vogošća, a Bugojancima su bodovi bili potrebni u borbi za opstanak, dok gosti igraju sjajnu sezonu i na drugom su mjestu.

Očekivano, bio je to veoma uzbudljiv meč, a na kraju je završili 26:25 za Iskru, iako su gosti imali posljednji napad.

Iz RS BiH nisu ovjerili zvanični rezultat, te u zvaničnom biltenu stoji 'najava žalbe'.

Gosti su razočarani, smatraju da su oštećeni, a pred sami kraj desio se i sukob igrača sa manjim brojem navijača u bugojanskom KSC-u. Posla je bilo i za policiju, a kada se sve smirilo meč je nastavljen.

Dok domaći tvrde da su gosti cijelim tokom meča provocirali njihove navijače i tako pokušali na sve načine izazvati haos, posebno kada je bilo jasno da neće doći do bodova, u Vogošći ističu razočarenje zbog napada navijača i scena kojima svakako nije mjesto na sportskim borilištima.

Brzo su reagovali iz RS BiH, te su izrečene za sada novčane kazne.

Oglasi

Službeni predstavnik RK Vogošća Fetah Kadrić kažnjen je opomenom, dok je RK Vogošća kažnjen sa 400 KM.

Članu RK Vogošća je izrečena diskvalifikacija te klubu kazna od 400 KM, a opomena je izrečena i službenom predstavniku RK Iskra Emiru Karadži, dok će klub iz Bugojna u kasu Saveza uplatiti 400 KM.

Nakon prekida koji je nastao zbog tuge igrača, a kasnije i kontakta sa navijačima, veliki broj igrača je dobio crvene kartone.

Članu Iskre Lazaru Jankoviću izrečena je diskvalifikacija sa pisanom prijavom, te je on suspendovan do okončanja postupka. RK Iskra će uplatiti i 300 KM u kasu Saveza.

Isto očekuje još jednog člana Iskre, a radi se o Armanu Ljutiću.

Oglasi

Na drugoj strani sa diskvalifikacijom je prošao Ibro Jelačić, a RK Vogošća će uplatiti u kasu Saveza 300 KM.

Svoj posao službenog predstavnika u narednom meču neće moći obavljati Emir Karadža (RK Iskra) i Enid Tahirović (RK Vogošća), a zbog sukoba publike i igrača RK Iskra Bugojno kao domaćin će morati da uplati i 2.000 KM u kasu Saveza.

Tu nije kraj kaznama,  te se očekuje i suspenzija KSC-a u Bugojnu, a sve će biti jasnije u narednim danima.

“Zahtjevam od MRK ISKRA dostavu zapisnika i izvještaja kojeg je sačinila Policijska uprava Bugojno o dešavanjima u toku i nakon završetka utakmice. Rok za dostavu zapisnika je 48 sati od objave ovog Biltena.

Zahtjevam od svih službenih osoba utakmice MRK ISKRA – RK VOGOŠĆA dostavu detaljnih dopunskih izjava o dešavanjima na utakmici, poslijednjoj minuti utakmice, te nakon utakmice. Rok za dostavu je 48 sati od objave ovog Biltena.

Oglasi

Zahtjevam od delegata utakmice Tomić Slavena dostavu ''sirovog'' snimka utakmice uz izvještaj. Rok za dostavu je 48 sati od objave ovog Biltena“, naveo je Komesar takmičenja Alija Hasić.

Također se navodi da su Bugojanci dodatno kažnjeni sa 2.000 KM, a radi se o tome da je nakon meča nestao snimak sa youtubea, da bi kasnije isti bio vraćen, no na istom više nema ključni detalj koji se odnosi na sukob publike i igrača.

“MRK ISKRA je bila dužna snimati utakmicu u skladu sa Propozicijama takmičenja.

Član 47. Propozicija striktno navodi da snimanje ne može prestati dok se svi igrači, sudije i službene osobe ne udalje sa terena, te da ne smije biti prekida, a ekipa domaćin je dužna svaku utakmicu postaviti na svoj Youtube kanal i kao takva da bude vidljiva svima do okončanja sezone.

MRK ISKRA nije ispunila propozicijama predviđene obaveze.

Oglasi

U skladu sa Propozicijama takmičenja Član 47. MRK ISKRA se izriče novčana kazna u iznosu od 2000,00 (dvijehiljade) KM.

Klubovi čije snimke utakmica ne budu javno vidljive na društvenim mrežama (YouTube, Facebook i dr.) bit će sankcionisani!, navodi se u biltenu koji je potpisao komesar Hasić.

Rukomet je tako ponovo pao u drugi plan, a najbolje je prošao RS BiH. Napunio je svoju kasu, a sigurno da ovo neće biti kraj kaznama kada je u pitanju meč iz Bugojna.

Iskra vodi bitku za opstanak, no ovaj udarac će prema svemu sudeći biti presudan za Bugojance.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća je drugoplasirana i zaostaje devet bodova za RK Izviđač.

 

Top Komentari

Gari Garinča
I pored brojnih podmetanja Iskra ostaje u ligi. Crknite dušmani zajedno sa Hasićem i ovim šibicarima što kmeće.
1 2
user1622267171
Dokaze*
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi