"Naši igrači napadnuti su od dijela navijača, te rukovodstva i igrača Iskre, snimak je obrisan"

Oglasili se iz RK Vogošća

"Naši igrači napadnuti su od dijela navijača, te rukovodstva i igrača Iskre, snimak je obrisan"

Esmer Oštraković

Utakmica između Iskre i Vogošće koja je sinoć odigrana u Bugojnu imala je ružan kraj jer su se akteri utakmice kao i publika potukli u posljednjoj minuti.

Utakmica je na kraju završena, ali tu nije bio kraj, a nakon svega što se desilo iz RK Vogošća su odlučili da se javno oglase.

Njihovo saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti.

"Upravni odbor Rukometnog kluba Vogošća održao je sjednicu u jutarnjim satima današnjeg dana, a sve u vezi dešavanja za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice 24. kola rukometne Premijer lige BiH, u sklopu koje je Vogošća gostovala Iskri iz Bugojna.

Naime, prije isteka regularnog toga utakmice, igrači Vogošće bili su verbalno i fizički napadnuti od strane pojedinih igrača, rukovodstva MRK Iskra Bugojno i dijela domaćih navijača.

Napad na naše igrače desio se u posljednjoj minuti susreta. Na zahtjeve klupe Vogošće prema delegatu i službenim licima, da se osiguraju bezbjednosti uvjeti za završetak utakmice, izostala je valjana reakcija.

Oglasi

Uprkos činjenici da je jedan od sudija konstatovao u svom izvještaju fizički napad na igrače Vogošće, a imajući u vidu mogućnost kaznenih bodova usljed odbijanja igre, igrači Vogošće su nastavili susret i isti priveli kraju.

Epilog dešavanja i nastale gužve po završetku utakmice jeste čak 5 crvenih kartona, od toga 3 za naš tim, te brisanje snimka utakmice sa Youtube stranice, gdje domaćin vrši prijenos svojih domaćih utakmica.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Jasna je namjera da se stvarna slika događaja želi čuvati daleko od očiju javnosti. Ipak, s ciljem zaštite vlastitih igrača i ugleda, Rukometni klub Vogošća uputit će žalbu na sinoćnju utakmicu organima Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine.

Kao domaćin, Rukometni klub Vogošća nastoji svojim gostima i službenim licima osigurati optimalne uvjete za odigravanje međusobnih utakmica. Sigurnost i dobro domaćinstvo jako su važni za naš Klub, s tim u vezi smo naročito razočarani kada se naš takav odnos ne uzvrati jednako prilikom gostovanja Vogošće", stoji u saopštenju RK Vogošća.

Top Komentari

Gari Garinča
Lažu šibicari bez imalo stida i obraza. Cijelu utakmicu vrijeđali i psovali. Na kraju kad su primili 26 gol pocelu su fizički da se obračunaju sa domacim igracima.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi