Da li imamo novi skandal u bh. rukometu: "Sudija je prijetio i psovao našem predstavniku"

Domaćini na kraju upisali pobjedu u zanimljivom meču

Da li imamo novi skandal u bh. rukometu: "Sudija je prijetio i psovao našem predstavniku"

S. Mlaćo
Uzbudljivo je sinoć bilo u duelu rukometaša Konjuha i Vogošće, a ovaj meč je imao i treće poluvrijeme.

Domaći su slavili golom razlike, bilo je 27:26, a gosti su razočarani suđenjem sudijskog para Begić – Knezović.

Čestitali su domaćinima na sportskoj atmosferi, no ističu da su sudije pogriješne primijenile pravile rukometne igre. Ističu i da je sudija Dražen Begić uputio prijetnje i psovke službenom predstavniku njihovog tima.

“Ipak, sudija Dražen Begić, otišao je “korak dalje”, te je u prisustvu delegata i oba tima, uputio prijetnje, uvrede, psovke ka službenom predstavniku “Vogošće” .

Begić je pokušao i fizički da nasrne na predstavnika našeg kluba, koji je ostao miran i staložen. Takvo ponašanje nećemo trpjeti, kao klub s jasnom organizacijskom i upravljačkom strukturom, te ćemo uraditi sve potrebno da zaštitimo ugled kluba i naše članove!

U ovoj sezoni Rukometni klub “Vogošća” nastoji sve svoje goste dočekati na jedan izuzetan način, ujedno i službena lica, a ponašanje sudijskog dvojca, a prije svega Dražena Begića, nas je negativno iznenadilo. Smatramo da takvom ponašanju nije mjesto u rukometnim dvoranama i sportu uopće.

Oglasi

Rukometni klub “Vogošća” u narednim danima dodatno će se obratiti javnosti vezano za sporne, sudijske odluke s ove utakmice“, stoji u saopštenju Vogošćana.

Sudije su vrlo često u centru pažnje na bh. rukometnim parketima, pa će sigurno biti uzbudljivo pratiti objave Vogošćana u narednim danima.

Iz Konjuha nisu krili zadovoljstvo zbog pobjede, te su imali kratku objavu.

Hvala grade, ponosni smo na vas“, piše na zvaničnoj stranici RK Konjuh.

Konjuh je ovom pobjedom došao na peto mjesto, dok je Vogošća trećeplasirana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U ovom kolu vrijedi izdvojiti gostujuću pobjedu Izviđača kod Hercegovine 36:31, te pobjedu Maglaja nad Slobodom 31:25. Borac je bio siguran protiv RK Kakanj (45:27), kao i Goražde protiv bugojanske Iskre (29:23).

 

Top Komentari

MSOZ101
Da krenemo redom 1. Vogošću treba biti sramota sa onakvim imenima igrati na jedan razlike sa Konjuhom, ekipom sa Osmanhodžićem, Bubićem, Memićem i Modrićem od starijih koji su ih sami i uzeli ispostavit će se, a valja dodati i da su ih djeca Klopić, Musić, Ćasurović, Halilović pravili budalama znači sami su sebi krivi. 2. Skopljak bi se trebao pokriti ušima odlična imena u ekipi igra se svodi na Grujića i ako šta on dobro uradi dobro i jeste, ako ne da jbg. 3. Predstavnici Vogošće su čekali sudije ne znam šta se ljute što ih je frajko naružio 4. Penal je bio 5. Utakmica se mogla i ranije završiti da su sudije oduzele loptu onome ko je izvodio penal pred kraj utakmice i koji je nakon znaka sudija za izvođenje sedmerca tapnuo loptu. 6. Vrlo ste gadna ekipa, kada god dođete u Živinice vidite imaginarne probleme, napuštate teren, vraćate se, Geko je dva puta pravio probleme, sada kada njeg nema Skopljak nastavlja.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi