Priznanje za bh. premijerligaša: Stigao poziv iz reprezentacije SAD-a

Klub izdao saopštenje

Priznanje za bh. premijerligaša: Stigao poziv iz reprezentacije SAD-a

Haris Zilić

Veliko priznanje je stiglo za bh. premijerligaša RK Krivaja iz Zavidovića, obzirom da će ovaj klub imati reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država u narednim reprezentativnim akcijama.

Bek Krivaje Amar Amitović ponovo će biti dio SAD-a, a ova selekcija igra sve ozbiljniju ulogu na rukmetnoj mapi, iako unazad nekoliko godina ovaj sport skoro da nije bio poznat u SAD-u.

Krivaja je saopštenjem za javnost potvrdila pomenuti poziv.

"Danas je na adresu našeg kluba stigao poziv za još jednog našeg A reprezentativca, a radi se o Amaru Amitoviću koji je dobio poziv u A reprezentaciju Sjedinjeni Američki Država.

Inače reprezentacija SAD naredne sedmice igra kvalifikacije za Olimpijske igre u Santiagu država Čile u grupi sa Argentinom, Kubom i Urugvajem. Amaru želimo puno sreće i uspjeha u pomenutim utakmicama", stoji u saopštenju RK Krivaja.

Oglasi

Amar Amitović pozvan u A reprezentaciju Sjedinjeni Američki Država 🇺🇲🤾‍♂️ Danas je na adresu našeg kluba stigao poziv...

Posted by RK Krivaja Zavidovići on Tuesday, October 24, 2023

Dakle, Amerikanci će loviti plasman na Olimpijske igre, a Amitović će biti dio ovog tima.

Amitović nije jedini igrač s ovih prostora koji je dobio poziv jer će dres Amerikanaca nositi i Domagoj Sršen.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na spisku se još nalaze: Binderis, Croning, Donlin, Fofana, Hines, Hoddersen, Hueter I., Hueter P., Merkovsky, Otterstrom, Skorupa, Stroemberg.

U SAD-u se sve ozbiljnije posvećuje pažnja rukometu i žele još veće iskorake.

Top Komentari

Mowzilla
Njima dobar, nama ne valja...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi