RK Maglaj u sjajnoj atmosferi srušio RK Gračanica

Velika pobjeda

RK Maglaj u sjajnoj atmosferi srušio RK Gračanica

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

Rukometaši Maglaja savladali su Gračanicu rezultatom 29:28 u susretu 14. kola Premijer lige BiH.


Gračanlije su bolje otvorile ovaj meč. Imali su prednost od 3:5 na otvaranju, ali rukometaši Maglaja nošeni velikom podrškom sa tribina ubrzo stižu prednost i zatim kreće igra gol za gol.

Takav rukomet smo gledali sve do samog finiša prvog poluvremena kada domaći ipak odlaze na dva gola prednosti i na poluvremenu je rezultat glasio 14:12.

Gosti iz Gračanice su bolje ušli i u drugo poluvrijeme. Nakon 10-ak minuta igre u nastavku imali su prednost od 18:19, ali nisu nikako uspijevali da se odvoje na veću razliku.

Ponovo se igralo dosta tvrdo i jako s obje strane, ali u ključnim trenucima Maglaj igra mnogo bolje. U 55. minuti domaći odlaze na plus dva 27:25, ali Gračanica se ne predaje.

Za minut gosti postižu dva gola i dolaze do 27:27, ali Maglaj na kraju ipak uspijeva da prelomi meč u svoju korist i da dođe do pobjede rezultatom 29:28.

Benjamin Čičkušić je predvodio domaće sa 18 golova u ovom meču, dok je kod Gračanice Omer Mehmedović postigao sedam.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Maglaj - Gračanica 29:28 (14:12)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglaj: Dragičević, Hajdić, Baši- Suljaković, Kendić 1, Memišević 2, Mutapčić, Delić, Ridžal 2, Bajraktarević, Omahić 4, Smajlović, Džanbegović, Hasić 2, Grahovac, Čičkušić 18.

Gračanica. Bosić, Tomić 3, Bosić 1, Medin 1, Radičević, Tufekčić 3, Ćuzović 2, Mehmedović 7, Džinović, Pejčinović, Mehmedčehajić, Živanovi 5, Jovanovi, Dželilović, Musić, Šuša.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi