RK Sloboda deklasirao Kakanj
Sloboda bez većih problema savladala Kakanj

24. kolo Prve lige FBiH za rukometaše

RK Sloboda deklasirao Kakanj

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 24. kola Prve lige FBiH za rukometaše svoj susret su odigrali Kakanj i Sloboda. Na kraju Tuzlaci su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 55:28 (28:16). 

Od prvog minuta to je bila igra mačke i miša, te je bilo samo pitanje vremena sa koliko razlike će završiti ovaj susret. Nakon 30. minuta rezultat je glasio 28:16 u korist Slobode.

U nastavku susreta trener domaćeg tima Mirza Bulić dao je priliku svim rukometašima što se nije previše odrazilo na rezultat. Na kraju i više nego ubjedljivih 55:28.

Slobodu u ovom susretu predvodio je Davor Kadić sa sedam golova, dok su po šest u ovom susretu postigli Admir Kišić i Kerim Torlaković. Bolji od ostalih u Kaknju bili su Admir Bjelopoljak sa osam golova i Kerim Bašić koji je susret završio sa pet golova.

RK Kakanj- RK Sloboda 28:55 (16:28).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kakanj: Čehajić, Kusić, Husika, Brkić 1, Kubat 1, Delić 2, Sužanj 1, Bašić 5, Spahić, Hadrović, Hrustić 3, Amitović 5, Đokić, Bjelopoljak 8, Zaimović, Čobo 2. Trener: Nedžad Zaimović.

Sloboda: Čajić, Cerić 3, Ilić 4, Omeragić 5, Denjo, Memić 5, Skopljak 2, Omerović, Torlaković 6, Hamzabegović, Hamzić 4, Mehić 4, Jusufović 3, Kišić 6, Suhonjić 5, Kadić 7. Trener: Mirza Bulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi