RK Sloboda siguran protiv Bosne iz Tešnja
Rukometaši Slobode nalaze se na korak od plasmana u Premijer ligu Bosne i Hercegovine

23. kolo Prve lige FBiH za rukometaše

RK Sloboda siguran protiv Bosne iz Tešnja

E. Dindić

U okviru 23. kola Prve lige FBiH rukometaši Slobode na svom terenu dočekali su Bosnu iz Tešnja. Na kraju slavili su ubjedljivu pobjedu rezultatom 47:25 (24:9).

Već u prvom poluvremenu izabranici Mirze Bulića dodali su u brzinu više, te željeli da što prije riješe susret. Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio visokih 24:9 u korist Slobode.

U nastavku susreta trener domaćih rukometaša pružio je priliku i mlađim igračima, što se nije previše odrazilo na rezultat, gdje je na kraju Sloboda upisala pobjedu rezultatom 47:25.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Davor Kadić sa sedam i Emir Suhonjić šest golova. Goste iz Tešnja predvodio je Franjo Đuđak sa 11 golova, dok je Haris Isaković postigao pet golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovom pobjedom rukometaši Slobode nalaze se na korak od plasmana u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, te biće potrebno pravo čudo da od iduće sezone ne vidimo ih u najvećem rangu bh. rukometa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi