Sloboda prosula veliku prednost u derbiju protiv Gračanice, Hercegovina ostala u životu
FOTO: E. Dindić

Premijer liga BiH za rukometaše, 23. kolo

Sloboda prosula veliku prednost u derbiju protiv Gračanice, Hercegovina ostala u životu

Haris Zilić

Odigrani su susreti 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše gdje smo vidjeli nekoliko zanimljivh rezultata i dosta uzbuđenja.

Derbi kola u tuzlanskom Mejdanu odigrali su Sloboda i Gračanica, a susret je završen rezultatom 27:27.

Možemo reći da na kraju gosti imaju više razloga za slavlje jer je Sloboda u ovom meču vodila i sedam golova razlika, no uspjeli su to prokockati. Na poluvremenu je Sloboda vodila također sa 17:11, no na kraju po bod za oba tima.

Kod Slobode sjajan je bio Muharem Milkunić sa deset golova, pet je postigao Mirko Mišetić. U redovima Gračanica raspucani su bili Omer Mehmedović i Dino Hamidović sa po sedam postignutih golova.

Hercegovina je u Nevesinju savladala Krivaju sa 31:27 i došla do veoma bitnih bodova koji ih ostavljaju u utrci za opstanak u naredne četiri utakmice.

Borac je kao gost bio ubjedljiv protiv Maglaja rezultatom 34:26, a vrlo važnu gostujuću pobjedu ostvario je i Leotar u gostima kod Konjuha rezultatom 34:20.

Oglasi

Sloga je opravdala ulogu favorita na svom terenu protiv Čapljine i slavila rezultatom 36:25, a kolo su jučer otvorili Goražde i Izviđač, a prvaci Bosne i Hercegovine slavili su kao gosti sa 40:30.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Vogošće.

Novi stari prvak je ekipa Izviđača koja ima 38 bodova. Borac je drugoplasirani sa 31 bodom i relativno su sigurni na toj poziciji, a onda ide gužva iza Borca. Gračanica ima 27, Leotar 26, Sloboda 24, a Vogošća i Konjuh po 22 osvojena boda.

Na začelju je samo jasno da je Čapljina ispala odavno, fenejraši su sa samo dva osvojena boda. A što se tiče ostale dvije pozicije koje garantuju opstanak bit će velike gužve. Sloga ima 18 bodova, Goražde i Maglaj po 16, a Hercegovina je skupila 14 bodova.

Premijer liga Bosne i Hercegovine za rukometaše, 23. kolo, rezultati:

Oglasi

Hercegovina - Krivaja 31:27

Maglaj - Borac 26:34

Konjuh - Leotar 30:34

Sloboda - Gračanica 27:27

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloga - Čapljina 36:25

Goražde - Izviđač 30:40

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti