Sloga iz Doboja kažnjena zbog sramotnog veličanja ratnog zločinca

Delegat je sve prijavio

Sloga iz Doboja kažnjena zbog sramotnog veličanja ratnog zločinca

O. Lekić

U subotu su utakmicu u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Doboju utakmicu odigrale ekipe Sloge i Gračanice.

Domaća ekipa je tokom cijelog susreta bila dosta bolji protivnik, te je na kraju ostvarila pobjedu od osam razlike, a konačan rezultat bio je 35:27.

Mrlju na pobjedu domaće ekipe bacilo je skandalozno skandiranje domaćih navijača u jednom trenutku utakmice, zbog kojeg su reagovali sa klupe RK Gračanica.

Navijači su upozoreni, a nakon toga slične stvari se nisu čule, ali i taj jedan put bio je dovoljan da baci mrlju na jedan sportski događaj.

Naime, dio domaćih navijača u jednom trenutku skandirao je ime osuđenog ratnog zločinca "Ratka Mladića".

Rukometni klub Sloga iz Doboja novčano je kažnjen zbog ovog skandaloznog navijanaja dijela domaćih navijača na ovoj utakmici.

Na osnovu prijave delegata utakmice MRK Sloga - RK Gračanica, u 36. minuti jedan dio domaćih navijača su neprimjereno skandirali "Ratko Mladić".

U skladu sa Propozicijama takmičenja Član 43. (slaba organizacija utakmice) MRK Sloga se izriče novčana kazna u iznosu od 1000,00 (jedna hiljada) KM.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo, utakmica u Doboju je imala samo jedan pravac i sve je bilo u znaku igrača Sloge koju su u pojedinim momentima imali i prednost od 13 golova razlike.

Gračanlijama sada predstoje tri vezane utakmice za Izviđače, u okviru domaćeg prvenstva i Kupa-a, te im je ovaj bolan poraz od Sloge došao u jako lošem trenutku.

Top Komentari

Gorcilo
Noz, zica - Srebrenica
0 2
Gorcilo
Noz, zica - Srebrenica
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi