Vogošća nakon sedmeraca slavila u Doboju i eliminisala Slogu

KUP Bosne i Hercegovine

Vogošća nakon sedmeraca slavila u Doboju i eliminisala Slogu

E. Oštraković

Rukometaši Vogošće ostvarili su prolaz u narednu fazu u okviru KUP-a Bosne i Hercegovine tako što su slavili protiv Sloge u Doboju.

Nakon početnog odmjeravanja snaga domaći rukometaši su imali terensku inicijativu većim dijelom prvog poluvremena.

Kako je vrijeme odmicalo prednost Sloge je rasla, a do pauze su supjeli da skupe pet golova prednosti, te je rezultat bio 14:9.

Početkom drugog poluvremena Sloga je uspjela da dođe i do plus osam, a tada se igrala 38. minuta utakmice. Rezultat je bio 19:11.

U narednih deset minuta viđena je nevjerovatna serija ekipe Vogošće koja je napravila 2:10, te je u 50. minuti rezultat bio 21:21.

Do kraja susreta se igralo gol za gol, te je utakmica završena neriješenim rezultatom, a na semaforu je bilo 26:26.

Pristupilo se izvođenju sedmeraca, a bolje su se snašli gosti, te su na kraju ostvarili ukupnu pobjedu od 31:32.

Vogošću su do pobjede vodili Elis Memić sa šest postignutih golova, te Nikola Grujić i Mahir Burić sa po pet postignutih golova.

U domaćoj ekipi najbolji je bio Bojan Tulendić sa sedam postignutih golova.

Jasno je da se radi o velikoj pobjedi Vogošće, posebno ako se uzme u obzir da su napravili nevjerovatnu seriju i to na gostujućem terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi