RK Vogošća PH predstavio dva nova pojačanja

Omahić i Čosić potpisali ugovore

RK Vogošća PH predstavio dva nova pojačanja

Uprava RK Vogošća Poljine Hills na početku ljetne pauze počela je sa dovođenjem novih pojačanja u klub, kako bi Vogošćani spremno dočekali novu sezonu i ostvarili što bolje rezultate kako na domaćim, tako i na evropskim takmičenjima.

U prostorijama RK Vogošća PH, u prisustvu predsjednika kluba Fetaha Kadrića, ugovor su potpisali Omahić Selvedin i Čosić Haso, koji su u predhodnoj sezoni igrali za RK Maglaj.

"Prvo da kažem, žao mi je što nakon 3 godine odlazim iz Maglaja, jer je to grad gdje sam upoznao mnogo dobrih ljudi, prijatelja sa kojima sam i dan danas u odličnim odnosima i nadam se da će se tako i nastaviti, tu je i djevojka naravno. Što se tiče Vogošće, drago mi je što ću opet biti dio ovog tima, za Vogošću sam nastupao sezonu i pol i tu sam maltene postao igrač. Zadovoljan sam uslovima, želim da napredujem i da osvajam titule, a siguran sam da ću to napraviti sa Vogošćom. Vjerujem da su ambicije kluba, da osvajaju sve što se može osvojiti. Drago mi je da ću igrati jedan od EHF kupova. Ovom prilikom bih se zahvalio gradu i RK Maglaj na prelijepe tri godine, kao i svim ljudima iz grada", Rekao je Čosić.

Lijevi bek Omahić Selvedin za medije je izjavio:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

„Nakon povratka iz Katara, odlučio sam da moja prva sezona bude u dresu RK Maglaj jer je to klub iz kojeg sam potekao i to mi je ujedno bila želja. Zbog ličnih ambicija smatram da je Rukometni klub Vogošća idealan izbor za narednu sezonu. Pored ugodne atmosfere i ljudi koje poznajem od ranije mislim da ću se dobro uklopiti i da će ovo biti jedna uspješna sezona za RK Vogošća. Htio bih da se zahvalim klubu RK Maglaj na prelijepoj sezoni i naravno navijačima ovog kluba koji su uz nas bili svaku utakmicu 60 minuta.“

Upravni Odbor RK Vogošća PH kao i svi članovi kluba poželili su dobrodošlicu Selvedinu i povratak Hasi, te da obostrano zadovoljstvo krunišu dobrim rezultatima u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi