Magoda zadovoljan radom RS BiH, izabran i novi generalni sekretar

Održana šesta sjednica

Magoda zadovoljan radom RS BiH, izabran i novi generalni sekretar

S. Mlaćo
Jučer je održana šesta sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u novom sazivu.

Jučer je održana šesta sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u novom sazivu.

Krovna kuća bh. rukometa dobila je nove kancelarije, a imenovan je i novi generalni sekretar RSBiH. Sve je ovo za službenu web-stranicu RSBiH potvrdio Kenan Magoda, predsjednik UO RSBiH.

“Nakon realno sagledanih stvari i problema bh. rukometa, polako izlazimo iz toga i nalazimo put ka ozdravljenju rukometa. Mislim da smo trajno riješili problem kancelarije RSBiH. Kancelarije naše kuće rukometa će se u naredne četiri godine biti u biznis-centru WOG u Vogošći, tako da će uposlenici RSBiH po prvi put jedne moderne prostorije kakve dolikuju Rukometnom savezu BiH. Da pojasnim, proteklih 10 godina, nijedna KM nije odvojena za prostorije u Ćemaluši u Sarajevu, koje su se iznajmljivale od Energoinvesta.

 To je bio jedan od razloga što je RSBiH doslovno izbačen od Energoinvesta, koji je u vlasništvu Vlade FBiH. S obzirom na tako specifični situaciju, ja sam pozvao predsjednika skupštine gospodina Branislava Stojkića da prisustvuje ovoj sjednici UO i da ga izvjestimo o tome i da zajedno po Statutu utvrdimo redoslijed koraka izmjena adrese i lokacije, jer se radi o vanrednoj situaciji. On je iskazao želju i spremnost da će skupština biti operativna i pozdravio je naš rad i želju za ozdravljenjem bh. rukometa i saveza.

Ono zbog čega sam istinski sretan jeste da smo pronašli adekvatnu osobu, koja će obnašati poziciju generalnog sekretara. Radi se o Nedimu Arnautoviću, čovjeku koji je EHF sudija, koji je itekako mlad, sposoban i elokventan. Čovjek je koji izuzetno poznaje situaciju u bh. rukometu, u svojoj karijeri nema nijedne mrlje i sigurno će biti jedan od ozbiljnih pokretača rada sekratarijata. Pored Nedima u kancelariji RSBiH su još dvije osobe, tako da smo konsolidovali redove kada pričamo o radu i funkcionisanju Rukometnog saveza.

RSBiH više od četiri godine nije imao generalnog sekretara, bio je zasnovan na jednoj uposlesnici, koja je davala nadnaravne mogućnosti, i tu je bilo nekoliko ljudi, koji su takoreći volonterski pomagali rad RSBiH, tako da je ovo sve sada ozbiljan iskorak, pa sam siguran da će i skupština ovo podržati“, ističe Magoda.

Zahvalio se Magoda i članovima UO RS BiH iz prethodnog saziva.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

“Raduje me također da smo mi članovi UO između sebe posložili određene stvari i probleme, koji su se vukli godinama, da idemo ka ozdravljenju rukometa, da imamo otvoren odnos, da nema potrebe da jedan drugom ne kažemo ono što mislimo, a sve u cilju napretka rukometa. Sumirali smo i rad prethodnog saziva Upravnog odbora i koristim ovu priliku da se i njima zahvalim, što su protekle četiri godine uspjeli da očuvaju dignitet rukometnog sporta u BiH, zbog toga što smo pored svih problema i nedaća uspjeli da odigramo kvalifkacije, dva puta se plasiramo na Euro, te su ti ljudi sačuvali da tako kažem sačuvali obraz i čast klupskog i reprezentativnog rukometa u BiH.

Na nama je sada da podignemo ljestvicu. Siguran sam i vjerujem da ćemo sa novim selektorom muške seniorske reprezentacije Irfanom Smajlagićem napraviti jedan iskorak, a to je neophodno podmlađivanje A selekcije. Ponosan i da smo kao UO dali sebi zadatak da pod obavezno imamo aktivne sve muške i ženske selekcije. Fokus se širi i na rad sa mladima i u oba pravca, kako razvijamo muški, da razvijamo i ženski rukomet. Ponavljam, raduje me atmosfera u Upravnom odboru, da smo jednoglasni, da su sve tačke jednoglasno usvajanje. Idemo i nastavljamo dalje u sanacionom planu, prikupljanju sponzora, jer očekujemo da u narednoj godini imamo listu partnera koji će s ponosom predstavljati Rukometni savez BiH“, kazao je prvi čovjek krovne kuće bh. rukometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti