Golmanski trojac stavlja na slatke muke Smajlagića - Burić, Ahmetašević i Hodžić brane fenomenalno

Pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj

Golmanski trojac stavlja na slatke muke Smajlagića - Burić, Ahmetašević i Hodžić brane fenomenalno

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedeljak će se okupiti na Ilidži kako bi krenula sa pripremama za Evropsko prvenstvo koje se u januaru igra u Njemačkoj.

Sigurno je da će našoj reprezentaciji biti potrebno dosta sreće obzirom da grupa i nije baš lagana.

Jedna od stvari koja bi nam itekako mogla ići u korist na predstojećem Evropskom prvenstvu jesu naša tri golmana.

Naime, svima je poznato da je prvi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić, iskusni golman koji ima 33 godine.

Burić brani za Flensburg i u posljednjih nekoliko godina spada među najbolje golmane na svijetu i suvišno je trošiti riječi na njega.

Drugi golman je Admir Ahmetašević, trenutno golman švicarskog Pfadi Winterthura u kojem mu ide jako dobro.

Oglasi

Ahmetašević također ima mnogo iskustva u dresu naše reprezentacije, a pred ovo Evropsko prvenstvo brani zaista fenomenalno.

Momak koji će iz "prikrajka" čekati svoju šansu na Evropskom prvenstvu je Harun Hodžić golman Chamberyja koji ima 23 godine.

Mladi Hodžić u posljednje vrijeme pruža zaista fenomenalne partije na golu Chamberyja, a sinoć je upisao nevjerovatnih sedamnaest odbrana na meču svoje ekipe protiv Saint-Raphaela.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Jedno je sigurno, pred selektorom Smajlagićem biti će slatke muke prilikom izbora golmana u narednom periodu.

Teško je zamisliti da Burić ne bude prvi izbor, ali Ahmetašević i Hodžić kao "zapete puške" čekaju svoju šansu. A, upravo to bi mogao biti veliki "poguranac" za našu reprezentaciju na ovom Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti