Legendarni rukometaš dobio zanimljiv angažman

Novi izazov u trenerskoj karijeri

Legendarni rukometaš dobio zanimljiv angažman

Haris Zilić

Zanimljiva saradnja nam stiže iz svijeta rukometa.

Legendarni Staffan Olsson novi je selektor Nizozemske.

Nizozemci su oduševili rukomentu javnost igrama na Evropskom prvenstvu, a početkom naredne godine će prvi put nakon šest decenija zaigrati i na Svjetskom prvenstvu.

Reprezentacija Nizozemske je ispala u baražu od Portugala, ceh je platio Elringur Richardson koji je ostao bez posla .

Ipak, prije mjesec dana IHF je odlučio da Wild Card za rukometni Mundijal dobije Nizozemska.

U tammošnjem savezu odmah su se bacili na posao i imenovali novog selektora, a da stvar bude još jača pik je pao na veliku legendu.

Olsson (58) je od 2015. do 2018. bio dio stručnog štaba PSG-a, a u posljednje vreme je radio kao konsultant u nekoliko švedskih klubova.

Bio je i selektor reprezentacije Švedske u periodu od 2016. do 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, Nizozemska će igrati u grupi sa Norveškom, Sjevernom Makedonijom i Argentinom.

Nakon eskpanzije žesnkog rukometa u Nizozemskoj su bacili i veliki akcenat na muški rukomet, tako da neće biti iznenađenje ako u narednom periodu Nizozemci dođu i do medalje na velikim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi