Susret autsajdera u grupi C pripao Nizozemskoj

Nizozemci bolji od Latvije

Susret autsajdera u grupi C pripao Nizozemskoj

Admin Čaušević

U susretu autsajdera u grupi C Nizozemska je rezultatom pobijedila Latviju 32:24.

Nizozemci su pred utakmicu slovili za favorita u ovom duelu što su potvrdili i na parketu. Latvijci su poveli s 1:0 i to im je bilo jedino vodstvo na meču. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 16:10 za Nizozemsku.

Nastavak je bio poprilično efikasan, postignuto je 30 golova, a Nizozemci su na kraju uspjeli povećati svoju prednost. Konačan rezultat glasio je 32:24.

Nizozemsku je sa sedam golova do pobjede vodio Smits, dok je na drugoj strani najbolji rukometaš Latvije, Kristopanas također zabio sedam golova.

Evropsko prvenstvo u rukometu, 2. kolo:

Nizozemska - Latvija 32:24 (16:10)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nizozemska: Ravensbergen (3 odbrane), Eijlers (3 odbrane), Leenders (3 gola), Sluijters 6, Steins 3, Benghanem 1, Schagen 2, Steins, Schoenaker, Versteijnen 1, Smits 7, Adams 2, Boomhouwer 4, Jerry 2, Baijens , Remer 1.

Latvija: Kuksa (6 odbrana), Purins (1 odbrana), Versakovs 4, Strazdins 2, Jurdzs 7 , Kristopanas 7, Arajs 1, Kreicbergs 5, Ermanis 1, Dude 1, Lilenfelds 1, Politers 1, Klesniks, Leja , Tuminskis, Pavlovics.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi