Vogošća u derbiju kola savladala Gračanicu
FOTO: RK Gračanica/facebook

Premijer liga BiH

Vogošća u derbiju kola savladala Gračanicu

H. Zilić

Derbi 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše večeras su u Gračanici odigrali istoimena domaća ekipa i tim Vogošće.

Gosti su odigrali vrlo dobru utakmicu i slavili rezultatom 27:25.

Prvo poluvrijeme je apsolutno pripalo Vogošći. Od samog starta utakmice nametnuli su svoj ritam, a na golu su imali raspoloženog Mutapčića, tako da je Gračanica teško pronalazila put do gola.

Bedem u odbrani i vrlo pametni napadi rezultirali su da Vogošćani na odmoru imaju prednost od 11:15.

Vogošća počektom drugog poluvremena pravi mini seriju odlazi na +6.

Gračanica je pokušala da se vrati u život, dali su neki znak u 41. minuti. Stižu na -4 (16:20), ali to je bilo sve od domaćina.

Oglasi

U posljednjih 15 minuta utakmica Vogošća je odigrala veoma pametno.

Popularni Wogeri su igrali duge napade, gradili pametno akcije i sačuvali prednost do kraja. Naravno i odbrana je bila na visini zadatka.

Na kraju konačnih i možemo slobodno reći zasluženih 25:27 za goste iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća se učvrstila na drugoj poziciji na tabeli sa 37 osvojenih bodova, meč više i pet bodova manje od lidera Izviđača.

Gračanica je petoplasirana sa 32 boda i do kraja sezone ih očekuje borba za plasman u Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti