Danska preko Španije do trećeg uzastopnog finala Svjetskog prvenstva
FOTO: EPA

Odigran prvi polufinalni meč

Danska preko Španije do trećeg uzastopnog finala Svjetskog prvenstva

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Danske igrat će u finalu Svjetskog prvenstva. U polufinalu je Danska bila bolja od Španije.

Rukometna reprezentacija Danske prve je finalist Svjetskog prvenstva. U prvom polufinalnom meču Danska je nadigrača reprezentaciju Španije rezultatom 26:23.

Danska je od prvog minuta držala konce igre u svojim rukama. Poveli su Danci 2:0, a Španci su na početku držali priključak i u 10. minuti je na semaforu stajalo 4:4.

Nakon toga Danci nakon nekoliko dobrih golmanskih intervencija prave seriju 3:0 za 7:4, a nekoliko minuta kasnije dolaze do prednosti od četiri gola (11:7).

No, Španci se ne predaju. Uspjeli su uhvatiti priključak, smanjili su na 11:10, ali do kraja prvog dijela Danci prave seriju 4:0, te na odmor odlaze sa velikih plus pet (15:10).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Početak drugog dijela prolazi u igri gol za gol. Španci su u par navrata imali priliku doći do minus tri, no nisu iskoristili takve prilike, a u 42. minuti na semaforu je stajalo 20:15.

Ipak, Španci su "stisnuli" u odbrani. Nekoliko sjajnih intervencija De Vargasa i nekoliko laganih golova za seriju 4:0 do 48. minute i utakmica je ponovo u egalu (20:19). Imali su Španci priliku da izjednače u 51. minuti pri rezultatu 21:20, ali Norveška se odbranila i u narednom napadu postigla pogodak za 22:20. Minut kasnije ponovo dolaze do sigurne prednosti od tri gola (23:20).

Pet minuta prije kraja novi pogodak za Dansku i pitanje pobjednika je rješeno, iako su minut i pol prije kraja Španci stigli na minus dva (25:23). Mogli su i na minus jedan 50 sekundi prije kraja ali Landin je odbranio sedmerac. Sve kada se sabere i oduzme, Danska je sasvim zasluženo izborila nastup u finalu gdje će snage odmjeriti sa boljim iz duela Francuske i Švedske.

Svjetsko prvenstvo, polufinale:
Španija - Danska 23:26 (10:15)
ŠPANIJA: Canellas 1, Casado, Cprrales, A. Dujshebaev 5, D. Dujshebaev 1, Fernandez 3, Figueras 1, Guardiola, Maqueda, Odriozola, Pecina, De Vargas 1, Migallon 1, Serdio 3, Sole 5, Valera 1. Trener: Ribera
DANSKA: Gidsel 3, Hald 1, J. Hansen, M. Hansen 4, Holm, Jacobsen 2, E. Jacobsen 2, Jorgensen 1, Kirkelokke 1, Landin, Lauge, Mensah, Moller, Mollgaard, Pytlick 6, Saugstrup 5. Trener: Jacobsen.

Top Komentari

Bulle
Malo se Danska branila malo Norveška :)
2 0
nakopitam
Ebes sport u kojem muskarci stipaju jedan drugog. Sve sami derperi
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi