SAD nemoćan protiv Hrvatske, Katar bolji od Alžira, Norveška i Danska ubjedljive
FOTO: EPA

SP za rukometaše

SAD nemoćan protiv Hrvatske, Katar bolji od Alžira, Norveška i Danska ubjedljive

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Hrvatske stigla je do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu. Danska i Norveška ubjedljive, Katar bolji od Alžira.

Nakon loše partije i poraza od Egipta na otvaranju Svjetskog prvenstva Hrvatska je večeras opravdala ulogu favorita u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Slavili su Kauboji sa ubjedljivih

Početak meča nije naslućivao laganu pobjedu Hrvatske. Osjetilo se da su Kauboji u grču nakon poraza od Egipta, pa su se Sjedinjene Američke Države na samom otvaranju odlično držale. No, nakon 5:5 Hrvatska pravi seriju 7:0 u nekoliko minuta i nakon toga prednost Kauboja je samo rasla.

Na kraju je Hrvatska slavila sa ubjedljivih 40:22, no treba reći i da su Sjedinjene Američke Države poprilično napredovale u odnosu na neka ranija velika takmićenja. Hrvatsku su do pobjede vodili Karačić sa osam, te Šarac sa šest pogodaka, dok su Hines sa šest, te Fofana sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod SAD-a.

Danska je i u duelu sa Bahreinom pokazala snagu. Od prvog minuta Danci su krenuli furiozno, a nakon 10 minuta igre na semaforu je stajalo 8:1. Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:9 za Dansku, a u drugom dijelu prednost je rasla iz minuta u minut za konačnih 36:21.

Najefikasniji u redovima Danske bili su Gidsel sa devet, te Pytlick sa pet pogodaka, dok su kod Bahreina najefikasniji bili Merza sa pet, te Habib Naser sa čestiti pogotka.

Većih problema u 2. kolu nije imala ni Norveška koja je nadigrala Argentinu rezultatom 32:21. Argentinici su se dobro držali u prvom dijelu prvog poluvremena, ali kada je Norveška "stisla" u odbrani i napravila je prednost.

Na odmor su otišli Norvežani sa plus četiri (16:12), da bi u drugom dijelu prednost povećali za konačnih . Do pobjede su Norvežane vodili Barthold, Rod i Sagosen sa po pet pogodaka, dok su kod Argentine najefikasniji bili Simonet sa sedam, te Pizarro sa četiri pogotka.

Najzanimljiviji meč večerašnjeg programa 2. kola odigrali su Katar i Alžir. U dosta ujednačenoj utakmici slavio je Katar rezultatom 29:24, a da je pobjeda otišla na drugu stranu ne bi bilo nezasluženo.

Početak prvog poluvremena pripao je Alžiru koji je vodio 7:3, no kako se bližio kraj prvog dijela tako je Katar igrao bolje i na odmor je otišao sa golom viška (12:11).  Držao je Katar prednost tokom cijelog drugog dijela, no Alžir im je konstantno prijetio. Svako opuštanje moglo je skupo koštati Katar, koji je na kraju izdržao sve pritiske i slavio je rezultatom 29:24.

Katar su predvodili Madadi sa sedam ,te Capote sa šest pogodaka, dok su kod Alžira najefikasniji bili Daoud i Abdi sa po pet pogodaka.

Grupa G, 2. kolo:
Hrvatska - SAD 40:22 (20:10)
HRVATSKA: Cindrić 4, Duvnjak, Glavaš 5, Gojun, Jelinić 4, Karačić 8, Kraljević 2, Kuzmanović, Martinović 4, Mihić 3, Musa 3, Šarac 6, Sebetić, Šipić 1, Slavić, Sušnja. Trener: Horvat.
SAD: Amitović 1, Binderis, Chan 1, Donlin 1, Fofana 5, Hines 6, Hoddersen, Hueter 2, P. Hueter 3, Merkovszky, Reed, Robinson, Skorupa, Srsen, Stromberg, Zarikos 3. Trener: Hedin.

Oglasi

Tabela: Egipat 4, Hrvatska 2, SAD 2, Maroko 0

Grupa H, 2. kolo:
Danska - Bahrein 36:21 (16:9)
DANSKA: Gidsel 9, Hald, Hansen J. 4, Hansen 2, Holm 2, Hoxer 3, Jacobsen 2, E. Jacobsen 1, Jorgensen 4, Landin, Lindberg 2, Mensah, Moller, L. Moller, Mollgaard, Pyrlick 5, Saugstrup 2. Trener: Jacobsen.
BAHREIN: Abdulredha, Ali, Al-Salatna, Al-Samahiji, Al-Sayyad 1, Alzaimor 3, Eid 3, Fadhul, Habib Naser 4, Hesham, Mahfoodh 2, Merza 4, Mohamed, A. Mohamed 1, M. Mohamed, Mohamed, Qambar 2. Trener: Kristjansson.

Tabela: Dasnak 4, Belgija 2, Tunis 1, Bahrein 1

Grupa E, 2. kolo:
Katar - Alžir 29:24 (12:11)
KATAR: Abdullah 3, Benali 4, Berrached, Capote 6, Ebaid, Gačević 7, Hassaballa, Heiba 1, Lepenica, Madadi 7, Mallash, Memišević 1, Saleh 1, Suljaković, Zakkar. Trener: Rivera.
ALŽIR: A. Abdi 5, Arib 1, Bendjjilalo, Benhalima 2, Daoud 5, Djedid 1, Douchet 2, Ghedbane 1, Hellal, Kaabeche, Khermouche 3, Kouri, Melazem 2, Naim 2, Rahim, Zemouchi. Trener: Gherbi.

Tabela: Njemačka 4, Srbija 2, Katar 2, Alžir 0

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Grupa F, 2. kolo
Norveška - Argentina 32:21 (16:12)
NORVEŠKA: Aga, Barthold 5, Bjornsen 4, Blonz, Grondahl 2, Gullerud 1, Gulliksen, Johannessen 4, O'Sullivan 2, Overby 2, Reinkind 1, Rod 5, Saeveras, Sagosen 5, Solstad, Tofrt. Trener: Wille.
ARGENTINA: Barcelo 1, Bar, Bonanno, Cangiani, Carro 1, Casanova 1, Lombardi, Maciel, Martinez 1, Moscariello, R.Martinez 3, Parker, Pizaro 4, Simonet 7, P. Simonet 2, Vainstein 1. Trener: Milano.

Tabela: Norveška 4, Nizozemska 4, Argentina 0, Sjeverna Makedonija 0

Top Komentari

user1655831611
Igraj moja Hrvatska??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi