Rukometna reprezentacija BiH danas će saznati rivale na Evropskom prvenstvu!

Žrijeb večeras od 17:45

Rukometna reprezentacija BiH danas će saznati rivale na Evropskom prvenstvu!

Esmer Oštraković

Nakon što su ostvarili pobjede u posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će saznati svoje protivnike na ovom takmičenju.

Naime, naša selekcija nalazi se u trećoj jakosnoj grupi zajedno sa Hrvatskom, Srbijom, Sjevernom Makedonijom, Poljskom i Češkom i sa ovim reprezentacijama se ne možemo sastati.

Ovo je ujedno prvi put da se Bosna i Hercegovina nalazi u trećem šeširu, a to samo po sebi bi trebalo značiti dosta lakši žrijeb.

U prethodna dva nastupa na Evropskom prvenstvu bili smo u posljednjem šeširu, te smo kao po pravilu bili u veoma teškim grupama.

Treći šešir izborili smo sa dvije sjajne pobjede. Prvo sa velikom pobjedom protiv Slovenije na domaćem terenu, a zatim i pobjedom u Crnoj Gori.

Kada je riječ o nekoj idealnoj grupi može se reći da bi to bila grupa sa Islandom, Austrijom i Gruzijom, ali naravno teško je očekivati takav rasplet.

Oglasi

Bilo kako bilo, vjerujemo u veliku borbu naših reprezentativaca, a plasman u drugi dio Evropskog prvenstva iz svake grupe će osigurati po dvije reprezentacije.

Žrijeb grupa će se održati danas u Düsseldorfu s početkom u 17:45 sati.

Jakosne grupe:

Prvi šešir: Švedska, Španija, Danska, Norveška, Francuska i Island.

Drugi šešir: Njemačka, Nizozemska, Mađarska, Slovenija, Portugal i Austrija.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Treći šešir: Hrvatska, Poljska, Češka, Srbija, Sjeverna Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Četvrti šešir: Crna Gora, Farska Ostrva, Gruzija, Švicarska, Rumunija i Grčka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti