Rukometaši znaju sve tajne Nizozemaca, idu na pobjedu
Video - Endin Čaušević

Pred 2. kolo EP

Rukometaši znaju sve tajne Nizozemaca, idu na pobjedu

Haris Zilić

Rukometaši Bosne i Hercegovine sutra protiv Nizozemske igraju meč 2. kola grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu. Pred ovaj meč u bh. timu vlada veliki optimizam i svi se nadaju dobrom rezultatu.

Nakon poraza od Švedske bh. rukometaši se pripremaju za meč sa selekcijom Nizozemske. Spremni su za podvig i pobjedu.

"Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je uigrana, ekipe koja ima jednog od najboljih rukometaša svijeta, srednjeg beka sigurno - Luca Steinsa koji igra u Parizu. Igraju 60 minuta na visokom nivou i on je motor ekipe. 90 posto golova počinje od njega. Fokus je prvo njega zaustaviti. Utakmica će biti jako teška. Imaju bazu igrača koji igraju na visokom nivuo, igra im funkcioniše savršeno. Za nas je vrlo važna utakmica, ali nadamo se prolazu u drugi dio takmičenja", rekao je Igor Mandić koji je pohvalio bh. navijače.

"Osjeti se na terenu kada vidite našu publiku. Nije bilo grada i mjesta gdje ih nije bilo. To nam puno znači. Bodre nas svaki dan i to je važna psihološka stvar za cijelu ekipu".

Dino Hamidović poručuje kako nemaju šta izgubiti u ovom susretu.

"Utakmica je biti ili ne biti. Nemamo šta izgubiti, znamo šta nas čeka. Protivnik je težak, igraju sličan rukomet kao i Šveđani. Mi ćemo ih probati usporiti što više", istakao je Hamidović.

Adi Mehmedčehajić je dobro upoznat s kvalitetama sutrašnjeg rivala.

"Nizozemska igra jako brzo. Napredovali su dosta, pobjeđivali su velike reprezentacije. Nije kvalitet Švedske, ali izuzetno uigranja. Luc Steins je čovjek od kojeg kreće sve. Sve je moguće, posebno ako odigramo kao sinoć".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Mi smo podrška jedan drugom. Stariji nam pružaju veliku podršku, šta god treba tu smo jedni za druge. Uvjeren sam da možemo sutra slaviti", istakao je Mehmedčehajić, dok Luka Perić dodaje.

"Protiv Švedske smo igrali na trenutke veoma zrelu utakmicu. Crne rupe su nas koštale i malo veći poraz smo doživjeli nego što je trebalo. Ova utakmica će biti još teža, ali sada nas svi malo shvataju ozbiljnije. Ako popravimo greške, možemo se nadati dobrom rezultatu. Ne bih upisivao bodove prerano. Dat ćemo sve od sebe, pa šta bude", rekao je Luka Perić.

Top Komentari

hamdi kurtes
Idu na pobjedu hihihi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi