Rukometašice Izviđača lakše od očekivanog slavile protiv Krivaje
Rukometašice Krivaje neočekivano su loše odigrali derbi meč protiv ekipe Izviđača, koja je lakše od očekivanog odnijela bodove iz Zavidovića

Derbi meč 10.kola Premijer lige

Rukometašice Izviđača lakše od očekivanog slavile protiv Krivaje

D. Kurbegović

Rukometašice Izviđača slavile su sinoć u Zavidovićima u derbi susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, rezultatom 25:36 (14:17).

Dosta lakše od očekivanog gošće iz Ljubuškog slavile su visoku pobjedu protiv, ove sezone, sjajne i na domaćem terenu neugodne ekipe Krivaje.

Početak susreta i samo prvo poluvrijeme protekli su u ujednačenoj borbi. Igralo se gol za gol, u domaće rukometašice u nekoliko navrata imale su prednost i plus dva gola. Sve do sredine prvog dijela rukometašice Krivaje diktirale su tempo igre da bi od sredine prvog dijela gostujuće rukometašice preuzele inicijativu. Gošće iz Ljubuškog su na pauzu otišle s tri gola prednosti, kod rezultata 14:17.

Nastavak bolje otvaraju rukometašice Izviđača, koje već u 41. minuti susreta imaju velikih plus sedam golova prednosti, pri rezultatu 17:24.

Međutim u narednih nekoliko minuta domaće rukometašice uspijevaju da se vrate u susret, i do 49. minute uspijevaju da smanje zaostatak na svega minus tri, kod rezultata 22:29. Kada se činilo da je Krivaja ipak smogla snage ponovo gošće sjajnom serijom 2:10, odlaze na +11, kod rezultata 25:36, što je bio i konačan rezultata večerašnjeg susreta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Nerješiva enigma za domaće rukometašice bila je Boras Marija koja je mrežu Krivaje pogađala 11 puta, dok je Ana Vrančić dodala osam, a Josipa Tomić sedam golova.

Kod Krivaje najefikasnije su bile Jasmina Selmanović s 10 i Sara Bašić sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi