Rukometašice Krivaje sigurne protiv Jedinstva

Premijer liga, 10. kolo

Rukometašice Krivaje sigurne protiv Jedinstva

S. Mlaćo

Rukometašice Krivaje večeras su u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu upisale novu, osmu pobjedu, ovaj put nad ekipom ŽRK Jedinstvo iz Brčkog, rezultatom 38:21 (18:8).

Od samog početka susreta, Krivajašice su bile u rezultatskoj prednosti. U devetoj minuti susreta, izabranice Adija Bašića, imale su prednost od četiri gola razlike 5:1. Do kraja prvog dijela, prednost je konstatno rasla, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 18:8.

I u nastavku, bez većih problema, ekipa Krivaje održavala je prednost. Do 40. minute igralo se gol za gol, da bi potom uslijedila dosta bolja igra domaće ekipe, koja u 54. minuti ima plus sedamnaest golova prednosti.

Trener domaće ekipe iskoristio je priliku, pa je šansu dao i najmlađim djevojkama u svom sastavu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Krivaju su do pobjede vodili Huskić Hava sa osamnaest uspješnih intervencija, Bašić Sara sa sedam, te Ćosić Jasmina i Sikimić Ivana sa po šest postignutih pogodaka. Po pet su dodali Mehanović Ilma i Dautović Adelisa.

Na drugoj strani, najefikasnije su bile Sorak Marijana sa osam te Alikadić Ajla sa šest postignutih pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi