Borac remizirao u Maglaju, borba za ostanak ulazi u vatreni finiš
Foto: RK Borac

Rukometna Premijer liga

Borac remizirao u Maglaju, borba za ostanak ulazi u vatreni finiš

E. Ganibegović

Odigrane su četiri utakmice 27. kola rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine. 

Lider na tabeli, ekipa Borca, u jednoj efikasnoj utakmici remizirala je na gostovanju kod Maglaja rezultatom 27:27, no i dalje imaju visoku prednost nad Slobodom od 12 poena uz utakmicu više.

Veliku pobjedu u borbi za ostanak u ligi ostvarila je Iskra slavivši 21:22 kod Konjuha. 

Tim iz Bugojna sada je s 19 poena prvi iznad crte s 19 poena. Tri manje ima Sloga iz Gornjeg Vakufa, a pet fenjeraš, sarajevska Bosna, koja je i zvanično ispala iz lige. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Visočka Bosna slavila je upravo protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa i to rezultatom 36:32 i sada je na 11. poziciji s 21 bodom, te je također ostvarila jako bitnu pobjedu u borbi za ostanak u ligi.

Derbi sredine tabele odigrali su Sloga iz Doboja i Krivaja, a domaći tim je slavio visoku pobjedu od 38:26. Oba tima imaju po 23 poena i nalaze se na sedmom odnosno osmom mjestu.

Top Komentari

user1642109453
Borac ima 6 bodova više od Slobode, a ne 12.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi