Bh. rukometaši saznali potencijalne protivnike na EP-u

Moguća i grupa "smrti"

Bh. rukometaši saznali potencijalne protivnike na EP-u

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će na žrijebu u Budimpešti 6. maja u 17 sati saznati protivnike na EP u Mađarskoj i Slovačkoj naredne godine.

Naša selekcije će biti u četvrtom šeširu, a 24 reprezentacije bit će podijeljene u šest grupa sa po četiri tima.

Pored naše selekcije u četvrtom šeširu su Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina, Poljska, Litvanija i protiv ovih reprezentacija ne možemo igrati.

U prvom šeširu su: Španija, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Njemačka i Portugal.

Drugi šešir čine selekcije: Švedska, Mađarska, Rusija, Danska, Srbija i Austrija, dok su u trećem šeširu: Slovačka, Bjelorusija, Island, Češka Republika, Francuska, Sjeverna Makedonija.

Oglasi

Grupe A,B i C će svoje utakmice igrati u Mađarskoj, grupa A u Debrecenu, grupa B u Budimpešti, grupa C u Szegedu. Grupe D, E i F igrat će u SLovčakoj. Grupa D u Bratislavi, grupa E u Bratislavi također, a grupa F u Košicama.

Po dvije najbolje selekcije iz svake grupe izborit će plasman u drugu grupnu fazu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Našoj selekciji prijeti grupa smrti, a to je Norveška, Danska, Francuska, Bosna i Hercegovina, a kad bi mogli birati onda bi najidealniji scenarij možda bio Slovenija, Austrija, Slovačka, Bosna i Hercegovina.

Za našu reprezentaciju ovo će biti drugo učešće u historiji na Evropskom prvenstvu ujedno i drugo u nizu.

Top Komentari

Krosteutegurovic
Čuj to grupa smrti, baš ste me nasmijali sad, mislim super je da smo se plasirali samo se bojim da je svaka grupa, grupa smrti za nas bez obzira u koju zapadnemo
8 0
ArmiNN
Zar nismo i prošlo EP,bili u Grupi smrti pa smo igrali ko ludi
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi