Bh. reprezentativci pred Švedsku: "Ako uđemo hladne glave, sve je moguće"

Čemu da se nadamo sutra?

Bh. reprezentativci pred Švedsku: "Ako uđemo hladne glave, sve je moguće"

S. Mlaćo

Sve je spremno za Evropsko prvenstvo u rukometu. Na prvenstvu će učestovati i naša selekcija, a prvi rival nam je Švedska.

Teško je reći da li imamo ikakve šanse da dođemo do bodova, no predaje sigurno nema.

Pred ovaj meč govorio je naš reprezentativac Senjamin Burić.

"Želimo pružiti svoju najbolju utakmicu, a koji će rezultat biti to ćemo vidjeti. Bitno je kako ćemo mi igrati, da damo sve od sebe i da uđemo hladne glave. Znamo ko je Švedska, oni su veliki favoriti za medalju na ovom prvenstvu.

Naša najveća šansa je da zaustavimo njihovu polukontru i tako to uspijemo imamo velike šanse za dobar rezultat. Prva utakmica prtoiv najtežih, a onda protiv uslovno lakših", rekao je Burić.

Oglasi

Riječ je dobio i Mirko Herceg.

"Očekivanja su da odigramo što bolju utakmicu, a dobro je što igramo protiv njih. Idemo opušteno, nadamo se što boljem rezultatu. Psihički je lakše što prvu utakmicu igramo protiv najtežeg protivnika u grupi, a onda idu relativno lakši protivnici. Nadam se da ćemo ispuniti naše ciljeve", dodao je Herceg.

I Marko Panić je zračio optimizmom.

"Želimo igrati dobar rukomet, ući rasterećeno, a oni su sigurno bolji od nas. Mi trebamo popraviti slabe strane koje smo imali u prethodnim utakmicama i da opušteno igramo lijep rukomet.

Možda je bolje da nije Švedska prvi rival, da ne bi pali u glavi ako izgubimo nekom velikom razlikom", istakao je Panić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Treba istaći da Evropsko prvenstvo počinje danas duelima Francuske i Sjeverne Makedonije, te Njemačke i Švicarske.

Naša reprezentacija sutrašnji meč igra u Manheimu od 20:30 sati, a zanimljivo da su nas kladionice itekako ponizile. Kvota na pobjedu Švedske je 1,01, rekli bismo čisto da postoji, dok je na pobjedu naše selekcije 22. Remi vam na uloženu jednu konvertibilnu marku donosi 25 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi