Kakve navijače Bosna i Hercegovina ima vidjeli smo i danas - Šta čeka rukometaše u Njemačkoj?
BHFanaticosi pružaju podršku rukometašima uprkos lošim rezultatima.

Podrška ne prestaje

Kakve navijače Bosna i Hercegovina ima vidjeli smo i danas - Šta čeka rukometaše u Njemačkoj?

Eldar Ganibegović

Reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine uvijek su uživale veliku podršku, kako u domovini, tako i na strani. Tako će biti i ovaj put.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ovog će mjeseca nastupiti na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Izabranici Irfana Smajlagića neće ući u dobrom raspoloženju u prvu utakmicu. Razlog tome su loši rezultati na pripremama. 

Doživjeli smo tri debakla na Yellow Cupu u Švicarskoj. 

Na tri pripremne utakmice u Švicarskoj, rukometaši Bosne i Hercegovine deklasirani su od Argentine, Švicarske i Rumunije.

Atmosfera oko reprezentacije nije na najvećem nivou, ali bez obzira na to veliku podršku imat će naši rukometaši u Manhajmu, gdje igraju sve tri utakmice grupne faze.

BHFanaticosi poslali jasnu poruku

"I kada nam rezultati ne idu u prilog naš grb je glavni predmet svih interesa. Bosna i Hercegovina po ko zna koji put neće ostati bez podrške. Ginite za svaku loptu, za vas ćemo mrijeti", objavili su BHFanaticosi uz slogan "Svi u Manhajm" i prigodan video. 

Oglasi

Naša selekcija na EURO ide kao autsajder. Zajedno s nama u grupi još su selekcije Švedske, Nizozemske i Gruzije.

Bh. rukometaši prvi nastup na Evropskom prvenstvu imat će 11. januara protiv Švedske, a ne treba ni govoriti da je skandinavska selekcija veliki favorit.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nakon toga slijedi duel s Nizozemskom 13. januara i dva dana kasnije s Gruzijom, gdje bismo pobjedom mogli tražiti drugi krug.

Ostaje da vidimo šta naša selekcija može u Njemačkoj. Autsajderi smo, pa bi i jedna pobjeda bila sjajan rezultat, a vjerovatno donijela i plasman dalje. 

Top Komentari

HamzaVojvoda
Jos da imaju za koga navijat bilo bi dobro. Vise se oni umore navijajuci nego ti traljavi lenji sto igraju u svakom sportu. Cast izuzecima koji se oznoje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi