Šveđanin zna samo jednog bh. reprezentativca, treba li nam veći motiv?
FOTO: EPA

Večeras prvi meč naše selekcije

Šveđanin zna samo jednog bh. reprezentativca, treba li nam veći motiv?

Samir Mlaćo

Šveđani su veliki favoriti večeras protiv naše reprezentacije. Meč na Evropskom rukometnom prvenstvu igra se od 20:30 sati, a samo pravo čudo može se desiti da naša reprezentacija ostane neporažena.

Ipak, nada uvijek postoji, a švedski kapiten Jim Gottfridsson smatraju da je prednost njegove selekcije što veliki broj igrača igra u Bundesligi.

Time će se na Evropskom prvenstvu osjećati kao kod kuće. On je to istakao u razgovoru za EHF, a dotakao se i reprezentacije te istakao bolju stranu naše selekcije.

"Dobra stvar za nas je što mnogi naši igrači igraju u Bundesligi i znaju dobro teren ovdje", rekao je on.

Ističe da i pored te prednosti, njegova selekcija mora biti spremna za sve što je dočekuje, a prvi ispit je večeras naša rukometna reprezentacija.

Oglasi

"Znamo da imaju sjajnog golmana Benjamina Burića, kao i dobru odbranu, ali ako zadržimo kvalitetan napad, moći ćemo mu dati gol", rekao je član Flensburga.

Burić i Gottfridsson su saigrači pa se dobro poznaju, a zanimljivo da Šveđanin nije spomenuo nijednog drugog igrača naše selekcije, što zaista može biti i mala uvreda, ali i motiv za naše momke da ih dobro zapamti.

Naša selekcija protiv Švedske je igrala pet puta, a Šveđani su slavili četiri puta. Jednom je završen duel remijem, te još uvijek čekamo na pobjedu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Definitivno 'najslađe' bi bilo kada bi se to desilo večeras, posebno kada smo optisani. Kvota na našu selekciju iznosi 22, a na Švedsku 1,01.

Večerašnji meč igra se od 20:30 sati, a očekuje se veliki broj naših navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi