Da li je realno da Hrvatska vidi polufinale: I sve pobjede nisu garancija za to

Itekako je uzbudljivo u Njemačkoj

Da li je realno da Hrvatska vidi polufinale: I sve pobjede nisu garancija za to

S. Mlaćo

Da li ćemo rukometnu reprezentaciju Hrvatske gledati u polufinalu Evropskog prvenstva u Njemačkoj?

Mnogo je upitnika pred komšijama, trenutno su samo na jednom bodu i to onom prenesenom protiv Austrije. Sinoć su Hrvati poraženi od Francuske u sjajnom meču, iako je malo nedostajalo da dođu bar do boda.

U grupi je itekako zanimljivo, a jedna računica vodi Hrvatsku dalje. Sve pobjede do kraja grupne faze i dilema vjerovatno neće biti, iako postoji mala mogućnost da ni to ne bude dovoljno. Ipak, postavlja se pitanje koliko je to uopšte realno.

Ukoliko Hrvatska savlada Njemačku, Island i Mađarsku sve navedene selekcije bi imale sigurno dva poraza.

U tom slučaju Hrvatska ide dalje, a veoma bitna je i gol razlika. Hrvati će navijati i za poraze selekcije Austrije, jer im je potrebno da Francuska savlada Austriju, što je sasvim realno očekivati.

Oglasi

Ukoliko npr. Austrija slavi na svim utakmicama do kraja, a Francuska isto učini osim protiv te selekcije, onda ove dvije selekcije sigurno idu dalje, bez obzira kako Hrvatska odigra naredna tri meča.

Kombinacija je dakle mnogo, no jasno je da naše komšije moraju slaviti u svim narednim utamicama grupne faze, ali i onda pratiti utakmice svojih rivala.

Ukoliko Hrvatska osvoji šest bodova, a Francuska savlada Austriju, realno je da će Francuzi u polufinale sa prvog mjesta dok bi Hrvatska išla dalje sa druge pozicije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska trenutno ima jedna bod i to prenesi, dok je Francuska na četiri, Austrija ima tri, a Mađarska i Njemačka po dva.

Naredni meč Hrvati igraju u subotu od 18 sati. Moraju ići na pobjedu i dilema ne smiju imati. Sve ostalo značilo bi kraj za njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti