Ko je dečko o kojem priča Hrvatska: Izludio je Francuze, pa naciju oduševio izjavom poslije meča
Francuzi su bili u čudu, ali ni to nije pomoglo komšijama

Komšije imaju veliku golmansku budućnost

Ko je dečko o kojem priča Hrvatska: Izludio je Francuze, pa naciju oduševio izjavom poslije meča

S. Mlaćo

Hrvatska je poražena večeras od Francuske u sjajnom meču Evropskog rukometnog prvenstva.

Francuzi su slavili 34:32, a komšijama nije pomogao ni sjajni Dominik Kuzmanović. Imao je mladi golman čak 13 odbrana, mogao je postati junak, no njegovi saigrači nisu bili na njegovom nivou.

Rekli bismo da Kuzmanović nije mogao odbraniti koliko njegovi igrači mogli promašiti, pa se Francuska na kraju radovala itekako važnoj pobjedi.

Bez obzira na poraz Kuzmanović je glavna 'faca' u hrvatskoj sportskoj javnosti. Najavio je večerašnjom partijom velike stvari, ima tek 21. godinu i član je RK Nexe.

Debitovao je za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu prošle godine, a zbog bolesti je skoro otpao za ovo Evropsko prvenstvo. Bio je u bolnici, utučen i skrhan što ne može biti dio reprezentacije, no uspio je ozdraviti.

Završio je gimnaziju, skromni je mladić koji je večeras primio hiljade poruka.

Oglasi

"Manje je bitno koliko imam odbrana, trebali smo ih dobiti. Igralo se gol za gol, sve je moglo lako otići na drugu stranu. Možemo biti zadovoljni kako smo igrali", rekao je Kuzmanović nakon meča za RTL.

Voli ronjenje, a majstor je za sedmerce. Pokazao je to i večeras, Francuzi su se hvatali za glave, Kuzmanović ih je "čitao" redom.

Iz RS Hrvatske naveli su da je Kuzmanović bio čudesan, imao je 42 posto odbrana, te da posebno zbog njega ostaje žal zbog poraza.

Zvonimir Srna postigao je šest pogodaka, a pratili su ga Igor Karačić, Mateo Maraš, Luka Klarica i Marin Jelinić sa po četiri.

Naredni meč Hrvatska igra u srijedu protiv Mađarske od 18 sati. Jasno je da naše komšije moraju jurišati na a pobjedu i tu nemamo nikakve dileme.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Sve osim toga značilo bi zaista tešku situaciju i minimalne šanse za prolaz dalje.

Podsjetimo, danas je na Evropskom prvenstvu Austrija savladala Mađarsku 30:29, dok je maloprije Njemačka sa 26:44 bila bolja od Islanda, u još jednom itekako zanimljivom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi