Rukometni savez RS-a poslao otvoreno pismo Upravnom odboru Rukometnog saveza BiH

Povodom otkazivanja liga

Rukometni savez RS-a poslao otvoreno pismo Upravnom odboru Rukometnog saveza BiH

E. Škorić

Rukometni savez Republike Srpske oglasio se u četvrtak saopštenjem nakon sjednice svih relevantnih rukometnih ljudi povodom otkazivanja početka nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pismo koje je upućeno Rukometnom savezu BiH, odnosno Upravnom odboru Rukometnog saveza BiH, prenosimo bez izmjena:

"Poštovani,

Na sastanku koji je održan u prostorijama Rukometnog saveza RS 24.09.2020. godine na kom su prisustvovali svi predstavnici klubova Premijer lige iz Republike Srpske, kao i članovi Upravnog odbora BiH iz Rukometnog saveza Republike Srpske, predsjednik udruženja rukometnih sudija i delegata iz Republike Srpske kao i pomoćnik ministra sporta RS Mario Đuran, te su jednoglasno donijeti stavovi po pitanju nove takmičarske sezone u Premijer ligi BiH za rukometaše i rukometašice.

Zaključci su sljedeći:

1. Tražimo hitnu sjednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH sa komesarima za PLM i PLŽ,

2. Odgađanje prvenstva Premijer lige u muškoj i ženskoj konkurenciji dok se ne stvore svi tehnički uslovi, kao i dok se ne usvoje svi potrebni normativno pravni akti za početak liga u sezoni 2020/21. A to su:
• Usvajanje jedinstvenih Propozicija takmičenja za PLM i PLŽ,
• Usvajanje kalendara takmičenja,
• Usvajanje lista sudija i delegata po pravilima i propisima koje su regulisane članom 52 Propozicija,
• Novo žrijebanje u obje konkurencije,
• Izrada zvaničnih adresara službenih lica (sudija i kontrolora) ,
• Izdavanje svih licenci i pravovremenu objavu na sajtu saveza,
• Obavezno poštovanje usvojenih mjera od strane UO RS BiH 24.08.2020. vezanih za epidemiju COVID-19,
• Tražimo da se imena klubova iz Republike Srpske u zvaničnim dokumentima pišu ispravno.

3. Sve članice Rukometnog saveza Republike Srpske, učesnici Premijer lige u ženskoj konkurenciji, udruženje sudija i delegata neće učestvovati u samovoljnim odlukama komesara za žensku Premijer ligu, gospodina Zdenka Alpeze koju je zakazao da počne 26. septembra bez gore navedenih uslova.

4. Povlačimo saglasnost za imenovanje vd generalnog sekretara gospodina Amera Bekana koji uopšte nije u radnom odnosu u savezu BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

5. Ne sporimo odluku UO RS BiH od 09.09. 2019 ali javnost treba da zna da je ista odložena usvajanjem odluke 09.07.2020. godine o odigravanju baraža za popunu Premijer lige u 2020/21. Takođe Rukometni savez Federacije nije uskladio nivoe takmičenja na način da se formira jedinstvena Prva liga Rukometnog saveza Federacije BiH, kao što postoji u Republici Srpskoj.

Sportski pozdrav", navedeno je u saopštenju, koje je potpisao predsjednik RS RS Marinko Umičević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi