Selektor Srbije pred meč sa Hrvatima: Mi nismo kao oni...

Brutalno iskrena izjava

Selektor Srbije pred meč sa Hrvatima: Mi nismo kao oni...

S. Grebović

Rukometna reprezentacija Srbije je nakon dva odigrana kola na EURU upisala isto toliko poraza i na taj se način oprostila od smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Porazi u prvom kolu od Bjelorusije 35:30 i drugom od Crne Gore 22:21 bili su kobni po naše istočne komšije koje će nakon prvog kruga morati pakovati kofere.

Preostaje im još duel sa Hrvatskom od 20:30, što će biti i njihov posljednji na ovom turniru.

Kao jedan od uzroka loših rezultata, selektor Nenad Peruničić vidi u odbijanju najboljih igrača da igraju u državnom dresu.

"Što se tiče ovog turnira, možda nemamo kvalitet kao prije. Jedan od problema su otkazi igrača koji više ne žele da igraju za Srbiju. Za mene su igrači koji su ovdje najbolji zato što žele da igraju za svoju zemlju. Od 2006. nam se sve to događa, rukomet je izgubio draž u Srbiji, jer naša djeca radije idu na košarku, odbojku i borilačke sportove", rekao je on.

Selektor Orlova osvrnuo se i na vrlo lošu podršku koju su imali njegovi momci u austrijskom Gracu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Žao mi je što nas nisu podržali. Mnogo naših državljana živi i radi u Beču, a to nije daleko od Graca. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, volio bih da je tako i u Srbiji. Svi nose dresove, to je lijepo videti. Voleo bih da vidim stotinjak srpskih zastava, a ne samo deset na tribinama. Osećamo se usamljeno, igrači osjećaju da nemaju podršku. Možda je ne zaslužujemo, možda je takvo vrijeme, a možda ljude jednostavno ne zanima", zapitao se Peruničić.

Inače, srbijanski rukometaš  Petar Nenadić, proglašen je za najboljeg igrača Evrope u 2019. godini prema izboru Evropske rukometne federacije (EHF), ali on zbog pojedinih ljudi u Savezu ne želi da nastupa za svoju reprezentaciju.

Top Komentari

Eod
Neka kukaju dugo godina otimaju igrace drugim drzavama,sad su dozivili da njihovi nece da igraju za njih bogu fala neka osjete malo,sto bi reko nas narod kako posijes tako ces i pobrati
4 0
kn0x
Samo kukaj, i mi smo izgubili dvije Pa ne pucamo zalopojke na nebitne stvari..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije