Senjamin Burić: Ako iznenadimo Francuze, to je kao da smo osvojili prvenstvo

Za sada smo na dva poraza

Senjamin Burić: Ako iznenadimo Francuze, to je kao da smo osvojili prvenstvo

S. Mlaćo

Poraz od Portugala razočarao je naše rukometne reprezentativce.

Naši momci su pružili kvalitetnu partiju, ali smo pali u posljednjih petnaest minuta i doživjeli drugi poraz na EP.

Time smo izgubili šanse za prolaz dalje, a sada nas čeka duel sa Francuskom.

"Bili smo ravnopravni, teže nam je danas. Osjetili smo da možemo dobiti, ponudili su nam se, ali naše tehničke pogreške su nas koštale. Oni su se podigli, te nas pobijedili", kaže Senjamin Burić.

O oscijalacijama u igri.

"Za to će trebati analiza. Igrali smo sedam na šest, dobro igrali, a onda zaredali tri ili četiri tehničke greške, te su oni sa minus dva otišli na plus dva. Ne znam, uradit će se neka analiza i vidjeti razlozi".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Francuska je naredni rival, a nakon toga i mi i Francuzi idemo kući.

"Taj duel nema rezultatski značaj, ali ako iznenadimo Francuze to je kao da smo osvojili prvenstvo. Ne vjerujem da će se opustiti, oni moraju završiti prvenstvo pobjedom", dodao je Burić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi