Sirćo: Vjerujem da ćemo se izvući iz krize i početi pobjeđivati

Vogošća imenovala novog trenera

Sirćo: Vjerujem da ćemo se izvući iz krize i početi pobjeđivati

Rukometni klub Vogošća jučer je za novog trenera imenovao Edhema Sirću.

U dosadašnjem dijelu sezone Vogošćani su slavili samo jednom, a posljednji poraz od Borca bio je kap koja je prelila čašu pri odluci da se smijeni Bojan Unčanin.

Na njegovo mjesto ekspresno je došao Edhem Sirćo koji je po preuzimanju dužnosti priznao kako nije mnogo razmišljao kada je dobio ponudu, vjerujući da će opravdati povjerenje u narednom periodu.

"Nisam puno razmišljao kada su me kontaktirali čelnici Vogošće. U zadnjih desetak godina to je jedan od najorganizovanijih klubova u BiH, klub koji je kontinuitetu u samom vrhu i uvijek ima visoke ciljeve", izjavio je Sirćo, pa dodao:

"U novu sezonu Vogošća nije ušla najbolje, trenutno je u donjem dijelu tabele, ali sve to meni stvara izazov i nadam se da ćemo se dobrim radom izvući iz krize te početi pobjeđivati", riječi su novog trnera Vogošće.

Sirćo vjeruje da je kroz tri treninga podigao samopouzdanje među igračima i da će pod njegovim vodstvom već danas Vogošća uspjeti pobijediti Iskru iz Bugojna.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Iskra je dobra ekipa koju vodi iskusan i veoma kvalitetan trener i sigurno je da nas očekuje dobra i zanimljiva utakmica u kojoj će nadam se Vogošća izaći kao pobjednik."

Vogošća se u prvenstvu BiH trenutno nalazi na 14. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi