Skopljak: Nijanse će presuditi

Trener RK Vogošća PH

Skopljak: Nijanse će presuditi

Vogošćani ovoga vikenda igraju protiv izuzetno snažnog HC FyllingenBergena.

U povodu prve utakmice 3. Kola EHF Challange kupa, danas je u prostorijama RK Vogošća Poljine Hils održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnim obratili generalni sekretar kluba Mirza Dervišević, trener Senad Skopljak, kapiten Alen Geko, te golman Ismar Hadžić .

"Organizacijski je sve spremno i utakmica bi sutra mogla početi", naglasio je generalni sekretar Mirza Dervišević, te pritom pozvao navijače da dođu podržati RK Vogošća Poljine Hils. 

"Pozivamo navijače da dođu u što većem broju. Nama je podrška neophodna jer igramo protiv snažnog protivnika. U ovom dvomeču želimo predstaviti klub i općenito sport u Vogošći na najbolji način."

Trener Senad Skopljak ističe da će ovo biti dvije teške utakmice u kojima će nijanse odlučiti pobjednika.

"Analizirali smo igru Bergena, igraju izuzetno snažnu odbranu sa brzom tranzicijom. Izuzetno su visoki, u svojim redovima imaju nekoliko igrača sa ovih prostora koji znaju igrati dobar rukomet. Fizički su dominantniji ali mislim da smo mi tehnički dotjeraniji. Nijanse će presuditi, možda bi to mogli biti golmani."

I kapiten Alen Geko je umjereni optimista.

"Mislim da možemo odigrati dvije kvalitetne utakmice i izboriti povoljan rezultat. Raspored nam je težak i u domaćem prvenstvu, ali mi smo na to već navikli. Idemo se nadigravati a daćemo sve od sebe da u konačnici mi budemo tim koji će se radovati."

Golman Ismar Hadžić je u odličnoj formi, kao i Mirza Haseljić.

Znamo ko nam dolazi, znamo kakav je Skandinavski rukomet, ali to ne znači da smo se unaprijed predali. Naprotiv, mislim da uz pomoć publike koja bi mogla biti naša dodatna snaga, možemo do povoljnog rezultata."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prva utakmica se igra u subotu u dvorani "Amel Bećković" u 19,00 sati, dok je druga na rasporedu dan kasnije u istoj dvorani u 17:00h.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi