Slobodna još dva mjesta za SP, a nekoliko selekcija, uključujući BiH, nada se iznenadnoj sreći

Male su nam šanse

Slobodna još dva mjesta za SP, a nekoliko selekcija, uključujući BiH, nada se iznenadnoj sreći

E. Škorić
Teme:

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jedan je od nacionalnih timova koji su najviše oštećeni nedavnom odlukom Evropske rukometne federacije (EHF) o ukidanju predbaraža i baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Bh. rukometaši ostali su skoro bez ikakvih šansi da se nađu na smotri najboljih svjetskih selekcija u Egiptu, ali ostaje borba za dva mjesta koja će biti popunjena uz pomoć dodatnih pozivnica. Teško da BiH može dobiti jednu od pozivnica, budući da je konkurencija žestoka, a u to sumnja i selektor Bilal Šuman.

“Bio bih najsretniji kada bismo to dobili. Ne znam, prosto ne vjerujem u taj ishod. Ako i budu davali wild card, to će vjerovatno određivati prema plasmanu na Evropskom prvenstvu...", rekao je Šuman.

Špekuliše se da će oba wild carda pripasti evropskih rukometnih selekcijama, a u igri je nekoliko nacionalnih saveza.

Poljski rukometni savez pokušat će da se domogne wild carda za Svjetsko prvenstvo 2021, ali nadu ne gube ni zemlje na Balkanu.

BiH se potajno nada, mada ima najmanje izglede, dok Makedonci vjeruju da uz pomoć Kirila Lazarova i ranijih uspjeha mogu dobiti tu pozivnicu. U igri su i Crnogorci, a njihov adut je potpredsjednik EHF-a Predrag Bošković.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Srbija, koja godinama pati od raznih problema unutar rukometnog saveza, učestvovala je na 10 od posljednjih 12 velikih turnira i poklušat će se izboriti za wild card, a svoje nade polaže i Rukometni savez Rusije.

Mjesto na Svjetskom prvenstvu obezbijedili su domaćin Egipat, kao i Danska, Alžir, Angola, Zelenortska ostrva, Kongo, Maroko, Tunis, Bahrein, Japan, Katar, Koreja, Austrija, Bjelorusija, Hrvatska, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugal, Španija, Slovenija, Švedska, Brazil, Argentina i Urugvaj.

Promo

Top Komentari

Malilav22
Zamisli da Bin ima 80milijona stanovnistva i svi se smatraju Bosnu i Herzegovinu svoju domovinu ? Nema ni 4mio. stanovnistva naša zemlja i skoro 50% ne vole ich Zemlju a opet se prestavljamo u svijetu pored veliki Zemalja koje broj 100puta vece populaciju
1 1
Eldin995
Francuska je sigurna da ce dobiti wild card,za drugu ce biti ko vise ponudi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi