Sloga 2 odustala od takmičenja u Prvoj ligi FBiH

Zbog promjene propozicija

Sloga 2 odustala od takmičenja u Prvoj ligi FBiH

Upravni odbor rukometnog kluba Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje na današnjoj sjednici  zajedno sa igračima omladinske škole i roditeljima donio je odluku da njihoov drugi tim neće nastaviti takjmičenje u Prvoj ligi FBiH.

Kao glavni razlog istupanja iz takmičenja navodi se nedovoljan broj igrača (omladinaca) što je posljedica promjene propozicija takmičenja koje su došle neporedno pred početak prvenstva. Naime, za Slogu 2 pravo nastupa imaju dječaci, igrači uzrasta do 21 godine, te su u klubu zbog nemogućnosti da koriste igrače iz prve ekipe bili primorani da osustanu od takmičenja.

"Obzirom da je ekipu zadesilo nekoliko povreda, kao i odlazak nekoliko igrača zbog poslovnih i obaveza školovanja, bili smo primorani da nam roster čine igrači od 15-16 godina koji u kontinuitetu nisu ni fizički ni psihički spremni podnijeti teret igranja utakmica s mnogo starijim i iskusnijim igračima i ekipama u ovoj ligi.

Pod pritiskom samih igrača, roditelja te stručnog štaba donijeli smo odluku da omladinske selekcije nastavljaju samo takmičenje u omladinskoj ligi SBK", saopćili su iz kluba čiji prvi tim jako uspješno nastupa u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Domaće utakmice Sloge uvjerljivo su najposjećenije, a kolika je ljubav prema ovome klubu pokazuje da mnogi ni gostovanja ne propuštaju. Sloga u svojoj dvorani ima niz od čak 17 uzastopnih pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi