Važne pobjede Portugala i Rusije
FOTO - EPA

SP za rukometaše

Važne pobjede Portugala i Rusije

A. Beganović

Veoma bitne pobjede u borbi za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva ostvarile su rukometne reprezentacije Rusije i Portugala.

Rusija je u 4. kolu grupe 4 nadigrala Sjevernu Makedoniju. Slavila je rezultatom 32:20, pa je opravdala ulogu favorita.

Pitanje pobjednika bilo je odlučeno već nakon prvog poluvremena s obzirom da su Rusi na domor otišli sa plus 10 (19:9), a u drugom poluvremenu su samo posao priveli kraju.

Soroka sa šest, te Kornev i Vasilev sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Rusije, dok je Kuzmanovski sa šest pogodaka bio najučinkovitiji kod Sjeverne Makedonije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Portugal je nastavio sa dobrim igrama u Egiptu. Danas su Portugalci bili bolji od Švivarske (33:29), pa su tako zadržali izglede za plasman u četvrtfinale.

Iturriza sa sedam, te Magalhaes sa šest pogodaka su predovdili Portugal, dok je Schmid sa 11 pogodaka bio najefikasniji kod Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi