Vranješ: Pokazali smo karakter
FOTO - EPA

Selektor slovenačke reprezentacije

Vranješ: Pokazali smo karakter

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Slovenije uspjela se plasirati u drugu fazu takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Pobjedom na Bjelorusijom Slovenci su u narednu fazu takmičenja prenijeli dva boda i imaju realne izglede za plasman u četvrtfinale. 

Poraz od Rusije negativno je uticao na izabranike Ljubomira Vranješa, koji u prvom dijelu duela sa Bjelorusijom nisu ličili na reprezentaciju koja može u borbu za visoki plasman.

Ipak u drugom poluvremenu stvari su došle na svoje mjesto, a nakon meča selektor slovenačkog tima je izjavio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Osjećam olakšanje nakon pobjede, ne samo radi sebe nego tradi čitavog tima. U prvih 15 minuta smo bili uplašeni, ništa nam nije polazilo za rukom. Previše smo željeli, bili smo nestrpljivi dok nismo pronašli ritam u igri. Ipak zadovoljan sam, momci su se borili, pokazali su karakter i zaslužuju čestitke", istakao je Vranješ.

U drugoj fazi takmičenja Slovenija će snage odmjeriti sa Makedonijom, Egitptom i Švedskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi