RK Gračanica doživio neugodan poraz pred nastavak sezone i derbi sa Slobodom

Prijateljska utakmica

RK Gračanica doživio neugodan poraz pred nastavak sezone i derbi sa Slobodom

E. Oštraković

Rukometaši Gračanice u Vinkovima su odigrali posljednju pripremnu utakmicu pred nastavak proljetnog dijela sezone, a protivnik je bila ekipa Spačve.

Na večerašnjoj utakmici, u odnosu na prošlu koja je Gračanica igrala prije nekoliko dana protiv istog protivnika, treneru Doborcu je na raspolaganju bio i Adi Džinović.

Ipak, Doborac nije mogao računati na Adnana Tufekčića i na Azera Musića, te se njihov izostanak mnogo osjetio na ovoj utakmici.

Utakmica je počela vodstvom domaće ekipe, ali su Gračanlije nakon toga u 8. minuti imale prednost od dva razlike.

Brzo su se domaći konsolidovali, a u 13. minuti rezultat je bio 4:4. u 22. minuti rezultat je bio 10:6 za ekipu Spačve.

Prvo poluvrijeme završeno je sa velikim vodstvom domaće ekipe, a bilo je čak plus 7 za Spačvu. Rezultat je glasio 15:8.

U drugom poluvremenu Gračanlije nisu puno pokazale, te to može zabrinuti struku pred nastavak sezone i derbi sa Slobodom iz Tuzle.

Ako pogledamo da je rezultat u 47. minuti bio čak 26:15 za Spačvu, jasno je da je pobjeda domaće ekipe mogla biti i dosta veća.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na kraju je utakmica završila sa 29:21 za Spačvu, a jasno je da će svi u RK Gračanica što prije htjeti da zaborave ovu utakmicu.

Na kraju Gračanlijama ostaje da se što bolje pripreme za utakmicu protiv Slobode koja je zasigurno derbi, te je igraju na svom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti