Fijasko na parketu je ništa kakav udarac je Špance dočekao kad su ušli u svlačionicu!

Teško otvaranje Evorpskog prvenstva

Fijasko na parketu je ništa kakav udarac je Špance dočekao kad su ušli u svlačionicu!

Admin Čaušević

U Španiji imaju ozbiljnih razloga za brigu jer ubjedljiv poraz od Hrvatske na otvaranju Eura nije jedina glavobolja koju je dobio Jordi Ribera. Sve se dešavalo nakon utakmice. 

Ne pamti se kada je neka reprezentacija na Evropskom prvenstvu pobijedila Španiju sa deset golova razlike. Upravo je to uradila neka nova Hrvatska.

Podmlađena reprezentacija Hrvata za koje se traži novi nadimak je razbila jednu od najboljih selekcija svijeta, a konačan rezultat bio je 39:29.

Golmani Španije u prvih 40 minuta igre nisu upisali niti jednu odbranu što je možda i najbolji pokazatelj kako je igrala odbrana pirinejske selekcije.

Španci su sada u teškoj poziciji ako žele do polufinala jer su već u zaostatku od dva boda, a selektor Ribera ima novu ozbiljnu glavobolju.

Oglasi

Naime, nakon poraza od Hrvatske stigla je vijest koju u taboru Crvene furije nikako nisu željele čuti i tiče se jednog od igrača od kojih su se očekivale velike stvari.

Lijevi bek Miguel Sanchez je još tokom utakmice dobio povredu te nije mogao nastaviti igru, a pregledi nakon meča su pokazali da su crne sumnje bile opravdane.

Rukometaš Benfice je zadobio frakturu metakarplane kosti lijeve ruke i za njega je Evropsko prvenstvo završeno, a da praktično nije ni počelo.

Sanchez je dugogodišnji reprezentativac Španije, a ovaj bivši član Kielca je trebao imati značajnu minutažu, međutim više neće igrati u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Španci će u preostala dva meča prve grupne faze igrati protiv Rumunije i Austrije te će morati upisati pobjede ukoliko žele vidjeti narednu rundu.

I da prođe dalje, Crvena furija će se naći u teškoj situaciji da izbori plasman u polufinale jer poraz od Hrvatske na startu Eura i nije baš planiran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi